Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε : «Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους».
Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν, τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με τους πειρατές νααπαγάγουν πέντε Έλληνες ναυτικούς.
Επρόκειτο για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας, την επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.
Ο 35χρονος τρίτος μηχανικός τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.
- Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι «για κάθε σενάριο» – Ισραηλινό πλήγμα στην Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ
- EuroLeague: Ο Φρανσίσκο «πέταξε» πάνω από τον Μπιμπέροβιτς και κάρφωσε την μπάλα (video)
- Washington Post: Εκτεταμένες ζημιές σε αμερικανικές βάσεις από ιρανικά πλήγματα στη Μέση Ανατολή – Τι δείχνουν δορυφορικές εικόνες






