Δεκάδες μεταλλικά αντικείμενα, μερικά από τα οποία είχαν αναπτύξει στην επιφάνειά τους ολόκληρο θαλάσσιο οικοσύστημα, εντόπισε το υποβρύχιο drone που σάρωσε εχθές τμήμα του Θερμαϊκού Κόλπου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ένας μεταλλικός κάδος απορριμμάτων, ένα μηχανάκι και ένα καρότσι σούπερ μάρκετ είναι μερικά από αυτά που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, ρυπαίνοντας το περιβάλλον.

YouTube thumbnail

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr, όλα αυτά τα σκουπίδια καταγράφηκαν από την κάμερα που διαθέτει το τηλεκατευθυνόμενο όχημα και μεταδόθηκαν απευθείας στην οθόνη του αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Γιώργου Μίνου.

YouTube thumbnail

Συνολικά το GPS του drone εντόπισε 45 στίγματα από μεταλλικά αντικείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πατίνια καθώς και εξωλέμβιες μηχανές, ποδήλατα και μηχανάκια.

YouTube thumbnail

Τα ογκώδη απορρίμματα, όπως δήλωσε κατά τη χθεσινή επιχείρηση ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, πρόκειται να ανασυρθούν με σκάφος εντός 10 με 15 ημερών, αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν.

YouTube thumbnail

Εχθές μάλιστα ανασύρθηκε ένα ποδήλατο, που βρισκόταν σε ρηχά νερά στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

YouTube thumbnail

Σημειώνεται πως η χθεσινή δράση, που αναπτύχθηκε από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, αποτελεί το τρίτο σκέλος της επιχείρησης καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail