Το αίτημα αναβολής του Αλεξάντερ Βίννικ απορρίφθηκε ομοφώνως από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με σύνθεση – όπως αναφέρει η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου – που έχει φτιαχτεί με άγνωστη διαδικασία από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα.

Η κα Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε ότι «η σημερινή Πρόεδρος του ΣτΕ κα Σακελλαροπούλου ήταν μεταξύ των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου που έκριναν ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τέλεσε… πλημμέλημα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του έδωσαν την ποινή-χάδι της φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου».

Ο Αλεξάντερ Βίννικ, πρόσθεσε η γνωστή δικηγόρος, «δεν έχει τις ιδιότητες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν κατέστρεψε τη χώρα, δεν υπέγραψε Μνημόνια».

Η τήρηση των δικαιωμάτων του, όπως λέει,  δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα προαγωγής δικαστών σε θέσεις Προέδρου ή Αντιπροέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου ούτε σε πολιτειακή ή κυβερνητική θέση.

«Για τον σεβασμό των δικαιωμάτων του δεν πιέζει κανείς εκτός από τον ίδιο, με όποια δύναμη του έχει απομείνει, στην 22η ημέρα της τρίτης απεργίας πείνας, ενώ συμπληρώνει 30 μήνες προφυλάκισης, παρά το Σύνταγμα».

Ο Αλεξάντερ Βίννικ, αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου, δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα στην Ελλάδα και για κανένα βίαιο αδίκημα σε άλλη χώρα, για κανένα αδίκημα με οποιοδήποτε θύμα. «Δεν υπάρχει εναντίον του ούτε μήνυση. Το πραγματικό του «έγκλημα» είναι η τεχνογνωσία του στην τεχνολογία blockchain, των ψηφιακών νομισμάτων και του Bitcoin, που μπορεί να απελευθερώσει οικονομικά τους ανθρώπους από Τράπεζες και Κυβερνήσεις.

Κι όμως, κρατείται 30 μήνες, προφυλακισμένος χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, όταν το 18μηνο ίσχυσε ακόμη και για δολοφόνους όπως ο Κορκονέας και ο Ρουπακιάς, που αποφυλακίσθηκαν προσωρινά αφού δεν είχαν καταδικασθεί πριν το πέρας του Συνταγματικού ορίου. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου προσδιορίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Δεν είναι προνόμιο ούτε χάρη».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση της κ. Κωνσταντοπούλου