Προφυλακιστέα κρίθηκε τελικά η 24χρονη από τη Γεωργία που παράτησε το μωρό της στα σκουπίδια.

Από το περασμένο Σάββατο, όταν απολογήθηκε στην ανακρίτρια, είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή της η μη.

Στην απολογία της στην ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη επιχείρησε να εξηγήσει τον λόγο που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια: «Δεν είχα πού να πάω και δεν ήξερα τι να κάνω. Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να μεγαλώσω το μωρό. Τα έχασα και ζαλίστηκα. Πήρα το μωρό, κάποιες σακούλες με πράγματα για εκείνο, που μου είχε δώσει ο φαρμακοποιός, και βγήκα από το νοσοκομείο».

«Κατά τις 4 το απόγευμα πήρα το λεωφορείο για Αθήνα, όπου έφθασα στις 7:15 το απόγευμα. Κατέβηκα από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, μπήκα σε αστικό λεωφορείο και πήγα στην Ομόνοια. Εκεί δεν μπόρεσα να αφήσω το μωρό μου. Το είχα μετανιώσει. Γύρισα πάλι με αστικό λεωφορείο στο ΚΤΕΛ και περίμενα το επόμενο λεωφορείο για Καλαμάτα», φέρεται να δήλωσε η 24χρονη.

Επέστρεψε και πάλι στο σπίτι που την φιλοξενούσε μία οικογένεια, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνης της.

«Έβαλα το μωρό όπως ήταν ντυμένο και τυλιγμένο με την κουβερτούλα του, μέσα σε μια χάρτινη σακούλα που είχα μαζί μου, με το κεφαλάκι του προς το επάνω μέρος της σακούλας. Δεν έκλεισα τη σακούλα. Χωρίς να σκέφτομαι τίποτα και κλαίγοντας, άνοιξα το καπάκι του κάδου και πέταξα μέσα τη σακούλα με το μωρό. Κοίταξα μέσα στον κάδο και είδα τη σακούλα μέσα. Είχε λίγο φως. Δεν είδα το κεφαλάκι του μωρού. Δεν το άκουσα να κλαίει, ίσως και να έκλαψε, αλλά δεν άκουσα. Έκλεισα το καπάκι του κάδου κι έφυγα κλαίγοντας. Δεν ήξερα τι έκανα. Ένοιωθα χωρίς ελπίδα».

Λίγες ώρες αφότου βρέθηκε το αγοράκι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφεραν, από μαρτυρίες που είχαν συλλέξει, να την εντοπίσουν, με την ίδια να παραδέχεται αμέσως την πράξη της.

«Πήγα στην εκκλησία των Ταξιαρχών και μπήκα μέσα. Έκλαιγα συνέχεια. Κάποια στιγμή βγήκα έξω. Εκεί με βρήκαν κάποιοι αστυνομικοί. Με ρώτησαν και είπα αμέσως τι έγινε. Ρώτησα για το μωρό και όταν μου είπαν ότι είναι καλά ανακουφίστηκα. Δεν ξέρω γιατί έκανα ό,τι έκανα. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα πέταγα το μωρό», σημείωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1.