Παρέμβαση από τη δικαιοσύνη στη διαδικασία έκδοσης του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin», κατήγγειλε η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με δήλωσή της το πρώτο κρούσμα παρέμβασης, λίγες ώρες μετά την προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται η έκδοσή του,  σημειώθηκε από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Χθες δήλωσα ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ έχει απέναντί του «μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση» αναστολής εκτέλεσης της έκδοσής του, τονίζει σε δήλωσή της και συνεχίζει:

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσης και ένα «αόρατο-ορατό» χέρι αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέγραψε την υπόθεση από το πινάκιο της ορισθείσας δικασίμου της 24/3/2020 και την προσδιόρισε εσπευσμένα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 10 Ιανουαρίου 2020, συντέμνοντας τις προθεσμίες και αλλάζοντας τον Εισηγητή της υποθέσεως, που είχε ήδη ορισθεί».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου «το «αόρατο-ορατό» χέρι ανήκει στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, απασχολήθηκε με αυτό».

Μάλιστα η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου είναι μεταξύ των πιθανών προτεινομένων για την Προεδρία της Δημοκρατίας και καταλήγει λέγοντας ότι «υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον Αλεξάντερ, αλλά και την Ανεξαρτησία της χώρας μας και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».