Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέρος του ποσού των θαμμένων 4,2 εκατ. ευρώ, που έψαχναν οι αρχές σε οικόπεδο στην Καβάλα, βρέθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις και συγκεκριμένα συνέλαβε τον διευθυντή της εταιρείας security και τους ιδιοκτήτες της αντιπροσωπείας (πατέρας και γιος) οι οποίοι έχουν ομολογήσει ότι σκηνοθέτησαν το όλο σκηνικό και διέπραξαν αυτή την ληστεία-μαμούθ. Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Δευτέρα στον ανακριτή.

Στην ανασκαφή της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε αρχικά μια τσάντα με το ποσό των 500.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν και άλλοι σάκοι που περιείχαν συνολικά 3,6 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είχαν αποσπάσει οι δράστες από πρώην διευθυντή εταιρείας security.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Το ποσό εντοπίστηκε στο οικόπεδο που βρίσκεται το συνεργείο αυτοκινήτων ενός από τους συλληφθέντες, στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας, ο οποίος φέρεται και ως εγκέφαλος της επιχείρησης, σε σπίτι που ανήκει πάλι σε συλληφθέντα, σε κρύπτες, φρεάτια, ακόμα και σε ηχεία.

Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς πού βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα. Οι αστυνομικοί εδώ και πολλούς μήνες συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση και έφτασαν στην αιφνιδιαστική επιχείρηση.