Με κείμενο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι καταληψίες της Ματρόζου 45 περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στην επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει το κτίριο.

Οι καταληψίες τονίζουν ακόμα ότι αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο στις αστυνομικές δυνάμεις και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν τελικά στο χώρο εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι οι άνδρες της αστυνομίας τους τραυμάτισαν με πλαστικές σφαίρες και πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού.

Στην προσπάθεια τους να αντισταθούν, όπως υποστηρίζουν, όσοι βρίσκονταν στο χώρο πέταξαν στους αστυνομικούς αντικείμενα, πυροσβεστήρες και μπογιές.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 6 το πρωί αφορούσε τόσο το κτίριο της Ματρόζου, όσο και άλλες δύο καταλήψεις στην ίδια περιοχή.

Ένοπλη εισβολή σε διπλανό σπίτι

Όσον αφορά την εισβολή της αστυνομίας σε διπλανό σπίτι οι καταληψίες αναφέρουν: «Πραγματοποίησαν ένοπλη εισβολή χτυπώντας και αιχμαλωτίζοντας μία ολόκληρη οικογένεια οδηγώντας σε σύλληψη τον πατέρα και τους δύο γιους.

Αυτοί που έχουν τόσο ψηλά το θεσμό της ελληνικής οικογένειας και την προστασία του ιδιωτικού χώρου ισοπέδωσαν τα πάντα από τη μανία τους να βρουν τους αντιστεκόμενους και τις αντιστεκόμενες. Και ακριβώς επειδή δεν τους βρήκαν αναγκάστηκαν να τους κατασκευάσουν στα πρόσωπα τυχαίων ανθρώπων».

Στο κείμενο που δημοσίευσαν οι καταληψίες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου και σε όλες τις αγωνιζόμενες καταλήψεις.