Πολύ μικρή κινητικότητα υπήρχε στη βουλή μέχρι και την ομιλία της Φώφης Γεννηματά. Πέραν των άδειων από βουλευτές εδράνων στην ολομέλεια της βουλής, πολύ μικρή ήταν η κινητικότητα και στο καφενείο και το εντευκτήριο της βουλής.

Γύρω στις 7 μ.μ. και αφού στο βήμα είχε ανέβει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άρχισε επί της ουσίας η προσέλευση των βουλευτών και στήθηκαν τα πρώτα πηγαδάκια.

Ουσιαστικά η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ άρχισαν να προσέρχονται στη βουλή την ώρα που οι εργασίες της πενθήμερης συζήτησης για τον προϋπολογισμό μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Στο βήμα της βουλής άλλωστε διαδέχτηκε τη Φώφη Γεννηματά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και επίκεινται οι ομιλίες του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα κλείσει τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο στοίχημα του προϋπολογισμού «χάθηκε», καθώς οι παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών δεν ξεκίνησαν στις 4μμ, αλλά μετά τις 5:30μμ.

Για ακόμα μια φορά το καφενείο της βουλής ήταν ο χώρος που συγκεντρώνονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως συνήθως οι βουλευτές της ΝΔ περνούν πρώτα από το εντευκτήριο της βουλής. Εξαίρεση η Ντόρα Μπακογιάννη που κάθισε για αρκετή ώρα στο καφενείο της βουλής μαζί με τον Δημήτρη Καιρίδη και μάλιστα οι δυο βουλευτές της κυβέρνησης είχαν και ένα σύντομο διάλογο με τον Πάνο Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και οι συζητήσεις έδειξαν να βρίσκονται σε άλλο «mood» οι βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Οι γαλάζιοι βουλευτές περιμένουν τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις άλλες «εκπλήξεις» που αναμένονται. Στον αντίποδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν κυρίως για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία με επίκεντρο τα σημερινά περιστατικά στο Κουκάκι.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στη βουλή ο απόηχος της δίκης της Χρυσής Αυγής όπου η εισαγγελέας βγάζει λάδι την οργάνωση και βλέπει ενοχή μόνο του Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα.