ΠΑΟΚ και Εμάνουελ Ινσούα… Εμάνουελ Ινσούα και ΠΑΟΚ… Μία υπόθεση που έχουμε δει τον… καπνό, αλλά ακόμα η φωτιά δεν είναι ορατή. Όμως, υπάρχει πέραν πάσης αμφισβήτησης και όσοι εμπλέκονται στην ιστορία, το γνωρίζουν καλά.

Προφανώς, δεν πρόκειται να ομολογήσουν τίποτα δημοσίως. Ούτε ο Αργεντινός αριστερός μπακ δεν θα παραδεχτεί ότι έχει κρούση από την Τούμπα, ούτε οι «ασπρόμαυροι» διοικούντες θα επιβεβαιώσουν ότι έχουν επαφές με τον αδερφό και μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μαξιμιλιάνο Ινσούα.

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ινσούα μετράει μερικούς μήνες ζωής και οφείλεται στην πιθανή πώληση του Δημήτρη Γιαννούλη.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι Θεσσαλονικείς δεν θα σκέφτονταν την παραχώρηση του 23χρονου ακραίου αμυντικού, διότι η εξέλιξη του μόλις άρχισε και έχει τεράστια περιθώρια. Ωστόσο, το γεγονός ότι η ΠΑΕ κινείται στα όρια του Financial Fair Play τους αναγκάζει να αναθεωρήσουν, με σκοπό να ενισχύσουν τον προϋπολογισμό με ένα μεγάλο ποσό.

Το βέτο του Άμπελ

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει τοποθετηθεί στη… βιτρίνα της Τούμπας και οι «ασπρόμαυροι» περιμένουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διεθνής αριστερός μπακ φιγούραρε στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της «Α Bola» με τον τίτλο «Χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο», τον προπονητή της Πόρτο. Οι «δράκοι» έχουν ανοιχτό φάκελο για τον Γιαννούλη, έχουν μαζέψει πληροφορίες και η κατάθεση επίσημης πρότασης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα…

Ασφαλώς, ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα δεν είναι χαρούμενος με την ιδέα να χάσει τον βασικό αριστερό μπακ του. Ο Γιαννούλης έχει κομβικό ρόλο στο πλάνο του και δεν θα είναι απλό να τον αντικαταστήσει. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια που πέρυσι υπηρετούσε μία αντίστοιχη λογική, όμως φέτος υπολογίζεται από τον συμπατριώτη προπονητή του για τα άκρα της επίθεσης. O Φερέιρα έχει ζητήσει να μην πουληθούν τον Γενάρη οι Γιαννούλης και Λημνιός, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

 Σίγουρα θέλει παίκτη

Έτσι και αλλιώς, ο ΠΑΟΚ ψάχνει στην αγορά για έναν αριστερό μπακ. Ακόμα και να μείνει ο Γιαννούλης, σε μία σεζόν με πρωτάθλημα, Κύπελλο και Play Offs, είναι αναγκαίο να αποκτηθεί ένας αναπληρωματικός, με σχετικά καλό αγωνιστικό επίπεδο. Πόσο μάλλον εάν τελικά προχωρήσει η μεταγραφή του Γιαννούλη, οπότε ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα αναπροσαρμοστεί πλήρως.

Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα ο Εμάνουελ Ινσούα… Ο Αργεντινός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού είναι μία δελεαστική περίπτωση και στην Τούμπα τον καλοβλέπουν. Παρότι ένας παίκτης 28 ετών δεν έχει την ίδια μεταπωλητική αξία με τον Γιαννούλη, εντούτοις ο Ινσούα είναι μία επιλογή… ακριβώς μπροστά στα μάτια των «ασπρόμαυρων».

Ο Ινσούα έχει αποδείξει τις δυνατότητες του στη Superleague, έχει καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό και έχει επιρροή στα αποδυτήρια. Επιπροσθέτως, είναι μία φτηνή λύση, αφού μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τον κλείσει χωρίς να πληρώσει τον Παναθηναϊκό. Στη χειρότερη, εάν τον χρειαζόταν άμεσα και είχε το «ΟΚ» του ποδοσφαιριστή, θα κατέβαλλε ένα μικρό αντίτιμο και θα τον έφερνε πρόωρα στην Τούμπα.

Μόνο με το «ναι»

Προτού οριστικοποιηθούν οι εξελίξεις με τον Γιαννούλη, δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη παραδοχή από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι ασχολούνται με τον Ινσούα. Αυτό συμβαίνει για λόγους αυτοπροστασίας, αφού το πρεστίζ των Θεσσαλονικέων έχει τσαλακωθεί στο πρόσφατο παρελθόν από ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Κάτι που δεν ξεχνούν στην Τούμπα και δεν θέλουν να πάθουν ένα ανάλογο επικοινωνιακό κάζο…

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη διπλή πρόταση του ΠΑΟΚ στον Δημήτρη Κουρμπέλη και το ισάριθμο «όχι» του αρχηγού του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο του 2018. Δεν απέχουν πολύ οι απορρίψεις του Ροντρίγκο Μολέντο και του Νίκλας Χουλτ την ίδια χρονική περίοδο.

Ούτε οι απανωτές αρνητικές απαντήσεις του Μάρκους Μπεργκ τα δύο τελευταία καλοκαίρια. Επειδή λοιπόν στον ΠΑΟΚ έχουν καεί στο χυλό από τους «πράσινους», φυσάνε και το γιαούρτι πλέον… Οπότε, ναι μεν θέλουν τον Ινσούα, αλλά θα το κρατήσουν χαμηλά μέχρι να κλείσουν το «deal». Αν το κλείσουν τελικά…