Κυκλοφοριακό χάος έχει δημιουργηθεί στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Ο συνδυασμός της κακοκαιρίας με τις αυξημένες μετακινήσεις των οδηγών λόγω της διευρυμένης λειτουργίας των καταστημάτων στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, έχει «κοκκινίσει» τον οδικό χάρτη του κέντρου.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα φαίνεται πως είναι απροσπέλαστοι ενώ έντονη κίνηση παρατηρείται και στη Λεωφόρου Βουλιαγμένης, μέχρι το ύψος του μετρό του Αγίου Δημητρίου.

Δείτε εδώ τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους της Αθήνας:

Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (είσοδος)
Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)ΕΩΣ ΚΤΕΛ
Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)ΕΩΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Λ. Κηφισού( ΑΠΌ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ)
Λ. Κηφισού (από ΑΘΗΝΩΝ ΕΩΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ)
Θηβών
Ιερά Οδός
Πέτρου Ράλλη
Πατησίων
Αχαρνών
Αλεξάνδρας
Μεσογείων
Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη )
Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη)
Λ. Κηφισίας (άνοδος)
Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
Βασ. Σοφίας (άνοδος)
Βασ. Σοφίας (κάθοδος)
Βασ. Κωνσταντίνου
Καλλιρρόης
Λ. Συγγρού (άνοδος)
Λ. Συγγρού (κάθοδος)
Ακαδημίας
Πανεπιστημίου
Σταδίου
Βασ. Αμαλίας
Φιλελλήνων
Μιχαλακοπούλου
Λένορμαν
Αχιλλέως /Μάρνη
Λ. Γαλατσίου
Λ. Βεΐκου
Λ. Κύμης
Λ. Σπύρου Λούη
Λ. Καποδιστρίου
Λ. Παλαιολόγου/Παπανικολή
Λ. Αγίας Παρασκευής/ Χαλανδρίου
Λ. Μαραθώνος
Λ. Βουλιαγμένης
Λ. Ηλιουπόλεως
Λ. Θησέως (Καλλιθέα)
Πειραιώς
Λιμάνι Πειραιά
Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά)
Λ. Ποσειδώνος (Καραϊσκάκη έως Αλίμου-ρεύμα προς Γλυφάδα)ΕΩΣ Π ΦΑΛΗΡΟ
Λ. Ποσειδώνος (Πηγαδάκια έως Αλίμου – ρεύμα προς Πειραιά)
Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Πηγαδάκια- ρεύμα προς Γλυφάδα)
Βάρης-Κορωπίου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΡΕΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ
Βασ. Ολγας
Αθ Διακου
Αθ Διακου

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών νότιων ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Στο κεντρικό Αιγαίο και το Στενό Καφηρέα οι άνεμοι φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ ενώ στο νότιο Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Νεφώσεις και την Κυριακή

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα που βαθμιαία θα σταματήσουν, περιμένουμε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο νωρίς το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, και στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση, ενώ τις απογευματινές ώρες στα νότια πελάγη θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, με προοδευτική περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.