Ίσως έχετε συνδέσει τις μακροχρόνιες σχέσεις με τη σεξουαλική ανία – και δεν είστε η μόνη με αυτή την άποψη. Κι όμως, υπάρχουν κάποια ζευγάρια που μοιάζουν να μην χάνουν ποτέ την όρεξή τους για σεξ. Σε αντίθεση με όσα ίσως πιστεύετε, αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας τυχαιότητας, ούτε προκύπτει αυτόματα άπαξ και συναντήσουμε τον έρωτα της ζωής μας. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη σεξουαλικότητά μας ορίζει και το κατά πόσον οι νύχτες μας θα παραμείνουν καυτές.

Δέκα συνήθειες των ζευγαριών με έντονη σεξουαλική ζωή

Δεν ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή

Θυμηθείτε σε ποιες περιπτώσεις κάνατε σεξ στην αρχή της σχέσης σας. Κατά πάσα πιθανότητα, η απάντηση είναι: «Σε όλες». Φυσικά, ο ενθουσιασμός της αρχής δεν μπορεί να συνεχίσει για πάντα. Αν όμως περιμένετε την τέλεια περίσταση, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να το αναβάλλετε επ’ αόριστον.

Είναι δοτικοί

Η αυταπάρνηση δεν είναι και το πιο σέξι συναίσθημα. Ωστόσο, η ικανοποίηση του συντρόφου μας μπορεί να γίνει εξαιρετικά διεγερτική. Τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το σεξ με μια τέτοια δοτική λογική κρατούν τη φλόγα ζωντανή για περισσότερο καιρό. Και είναι απολύτως αναμενόμενο: Ποιος δεν θέλει να κάνει έρωτα με κάποιον που ενδιαφέρεται για την απόλαυσή του;

Αγαπούν το σώμα τους

Αλλά και αν δεν το αγαπούν, αφήνουν τις ανασφάλειές τους εκτός κρεβατοκάμαρας. Η αγωνία για την κυτταρίτιδα ή την κοιλίτσα μας δεν μας επιτρέπει να αφεθούμε και να απολαύσουμε τη στιγμή, ενώ μπορεί να γίνει και ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθειά μας να φτάσουμε σε οργασμό. Ταυτόχρονα, το «σφίξιμο» που νιώθουμε βγαίνει και προς τα έξω και χαλάει την αισθησιακή ατμόσφαιρα.

Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο

Η εμπιστοσύνη είναι θεμέλιο σχεδόν για κάθε πτυχή μιας σχέσης. Το ίδιο ισχύει και στο κομμάτι του σεξ. Πρώτα από όλα, χωρίς αυτή είναι δύσκολο να αναπτυχθεί αρκετή οικειότητα για να «σβήσει» τις αναστολές μας. Έπειτα, ειδικά στην περίπτωση που κάνετε έρωτα με λιγότερο συμβατικούς τρόπους, η απουσία εμπιστοσύνης μπορεί να κάνει αυτές τις στιγμές ακόμη και ψυχοφθόρες.

Φτιάχνουν το κλίμα

Τις πρώτες σας φορές η ίδια η παρουσία σας στο ίδιο δωμάτιο αρκούσε για να αισθανθείτε την απαραίτητη διέγερση. Αυτή η υπέροχη συνθήκη, όμως, ήταν καταδικασμένη να τελειώσει αργά ή γρήγορα. Τα ζευγάρια που καταφέρνουν να κρατήσουν καυτές τις νύχτες τους, δεν περιμένουν τη στιγμή που η λίμπιντό τους θα ξυπνήσει από μόνη της. Επιδιώκουν να την αφυπνίσουν οι ίδιοι. Ένα άγγιγμα μπορεί να είναι αρκετό για να σας κάνει να… εξαφανίσετε τα ρούχα σας. Ειδικά από τη στιγμή που έχετε μάθει ο ένας το σώμα του άλλου.

Δεν το παίρνουν τόσο στα σοβαρά

Η αισθησιακή διάθεση δεν συνεπάγεται απαραίτητα βαθιές ανάσες και μοιραία βλέμματα. Πολλές φορές το γέλιο και το παιχνίδι μπορούν να γίνουν εξίσου – αν όχι περισσότερο – ερωτικά. Φτάνει να μην λογοκρίνετε τις αντιδράσεις σας και να μην πιέζετε τον εαυτό σας να χωρέσει σε στενά πρότυπα έκφρασης της σεξουαλικότητας.

Εκφράζουν τις φαντασιώσεις τους

Άλλο ένα χαρακτηριστικό των ερωτικών επαφών σε μια μακροχρόνια σχέση, είναι ότι από ένα σημείο και μετά μπορούν να γίνουν αρκετά διεκπεραιωτικές. Η ίδια η γνώση των σημείων που ενθουσιάζουν το σύντροφό μας πολλές φορές γίνεται παγίδα. Με άλλα λόγια, καταλήγουμε να επαναλαμβάνουμε πάντα τις ίδιες ακριβώς κινήσεις που ξέρουμε ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Και αυτό δεν είναι κακό, αλλά χρειαζόμαστε και λίγη ποικιλία για να μην βαρεθούμε. Ένας πολύ εύκολος τρόπος να την επιτύχουμε, είναι μιλώντας ανοιχτά για τις φαντασιώσεις μας. Ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθούν, η ίδια η συζήτηση μπορεί να προκαλέσει την επιθυμητή… αναστάτωση.

Ξέρουν ότι στηρίζει τη σχέση

Δεν υπάρχει ιδανική συχνότητα, ποσότητα ή τρόπος να κάνουμε σεξ με τον αγαπημένο μας. Κάθε ζευγάρι έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, επιθυμίες και ανάγκες. Ωστόσο, η πλήρης απουσία σεξ μπορεί να απομακρύνει ένα ζευγάρι και να οδηγήσει στην απώλεια της οικειότητας. Αν δοκιμάσετε να αυξήσετε τις επαφές σας – έστω και με μισή καρδιά – μπορεί να δείτε τη σχέση σας να βελτιώνεται δραματικά!

Δεν κοιτάζουν το ρολόι

Το αργό, αισθησιακό σεξ μπορεί να γίνει υπέροχο. Όμως δεν χρειάζεται να έχετε πάντα δυο μερόνυχτα στη διάθεσή σας για να έρθετε σε σεξουαλική επαφή. Το σεξ «στα γρήγορα» είναι διασκεδαστικό, εύκολο και – κυρίως – σίγουρα καλύτερο από το τίποτα.

Έχουν πολλά κοινά

Αν τσακώνεστε νυχθημερόν ή δεν έχετε κανένα άλλο κοινό ενδιαφέρον εκτός… κρεβατοκάμαρας, το πιο πιθανό είναι πως σύντομα η σπίθα θα σβήσει. Τα ζευγάρια που διατηρούν ζωντανή την ερωτική τους ζωή για καιρό, απολαμβάνουν και άλλες στιγμές μαζί, ενώ συνήθως έχουν και κοινές αξίες και στόχους.