Η κακοκαιρία «Διδώ» χτυπά τη χώρα μας με βροχές, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες, ενώ καταγράφηκε ρεκόρ στις βροχοπτώσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας σημειώθηκαν σε Λάρισα, Εύβοια και Ρόδο.

Σε αρκετά σημεία της χώρας, η ποσότητα της βροχής που έπεσε ήταν μεγάλη, με τη Ζαγορά Πηλίου να αποτελεί την περιοχή στην οποία καταγράφηκε η μεγαλύτερη τιμή (158 χιλιοστά), ενώ την ακολούθησαν η Αγιά Λάρισας (134 χιλ.), στην οποία παρουσιάστηκαν και αρκετά προβλήματα και η Μακρινίτσα (126 χιλ.).

Μεγάλη ήταν η ποσότητα της βροχής και στη Ρόδο (68 χιλ.), η οποία αντιμετώπισε προβλήματα σε κεντρικές της οδούς, που μετατράπηκαν… σε ποτάμια.

Επιχείρηση διάσωσης στη Χαλκιδική

Στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, ένας άνδρας παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Ο άνδρας έχει καταφέρει να πιαστεί σε κορμό στη μία μεριά του χειμάρρου και είναι καλά στην υγεία του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται λίγο μετά τις 11 το βράδυ, επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο, επιχειρούν 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες.

Χιόνια στα Γρεβενά

Στα λευκά ντύθηκε η Βασιλίτσα Γρεβενών το βράδυ της Τετάρτης.

Σχεδόν μισό μέτρο χιόνι δημιούργησε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό.

Λάρισα: Απέραντη λίμνη στα παράλια της Αγιάς

Αρκετές ζημιές προκάλεσε η σημερινή βροχόπτωση στα παράλια του νομού Λάρισας, καθώς το νερό που κατέβασαν τα ρέματα στην περιοχή, πλημμύρισε τους δρόμους αλλά και αρκετά σπίτια.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι οι ζημιές είναι αρκετές σε υποδομές, αλλά και σε σπίτια, ενώ σημείωσε ότι καλύτερη εικόνα θα υπάρχει το πρωί της Πέμπτης με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να παρέμβει στην περιοχή, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα ρέματα στην περιοχή από νωρίς το πρωί είχαν φουσκώσει, και είχε αποφασιστεί η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Προβλήματα σε Εύβοια και Ρόδο

Στη βόρεια Εύβοια, η βροχή που έπεφτε ήταν αρκετή για να καταρρεύσει σαν “χάρτινος πύργος” η γέφυρα στη περιοχή Αρτεμίσιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς έτυχε να μην περνάει κάποιο όχημα την ώρα που γκρεμίστηκε η γέφυρα.

Στη Ρόδο, επίσης, χαλαζόπτωση έπληξε μεγάλο μέρος από τα Κοσκινού έως και το Φαληράκι.

Προβλήματα σημειώθηκαν στις κεντρικές οδούς του νησιού, οι οποίες έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια από την έντονη βροχόπτωση.