Ποινές κάθειρξης από 7 εως 15 χρόνια επέβαλε το πρωί της Δευτέρας το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους 22 κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Το δικαστήριο επέβαλε κατά περίπτωση διαφορετικές ποινές καθώς σε ορισμένους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Στον άλλοτε επικεφαλής της Siemens Hellas Mιχάλη Χριστοφοράκο το δικαστήριο επέβαλε την υψηλότερη προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) που είναι τα 15 έτη κάθειρξη. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στα άλλοτε υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ,τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα και τον Πρόδρομο Μαυρίδη .

Στα υπόλοιπα πρώην στελέχη της Siemens Hellas  και τη μητρικής  εταιρείας επιβλήθηκαν κατά περίπτωση ποινές από  7 εώς  15 χρόνια.

Συγκεκριμένα  οι ποινές  που επιβλήθηκαν σε αυτούς είναι :

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: 10

Έντουαρτ Πιρερ 15

Τόμας Κάνσουιντ: 13

Μίκαελ Κουτσενρόιτερ: 7

Ράιχαρντ Σίκατσεκ: 7

Βόλφανγκ Ρούντολφ: 7

Χανς Γιάγκερμαν: 7

Φρανς Ρίχτερ: 7

Για τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ η  ποινές κυμαίνονται από  10 εως 15 έτη.

Για τους επιχειρηματίες που κρίθηκαν ένοχοι  η ποινή είναι 6 χρόνια για τον καθένα, ενώ για τους δύο τραπεζίτες  οι ποινές είναι 12 και 14 χρόνια αντίστοιχα.