Παρόλο που για τους πολλούς η Παρασκευή είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, με τη Σελήνη στον Αιγόκερο δεν τίθεται ζήτημα να χαλαρώσουμε,  αφού επιπλέον ευθύνες και υποχρεώσεις  σε δουλειά και σπίτι, θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση περιορίζοντας τον ελεύθερό μας χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται, να αντιμετωπίσουμε με αυστηρότητα ή ψυχρότητα προβληματικές συμπεριφορές, ή να μελαγχολήσουμε και να επιδιώξουμε την απομόνωση.

Περισσότερο επηρεάζονται (ποιοι άλλοι;) οι Αιγόκεροι, οι οποίοι είστε στο στοιχείο σας και δεν έχετε παρά να αρπάξετε τις ευκαιρίες για να αναδείξετε τις ικανότητές σας και τα ταλέντα σας.

Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοί σας απασχολούν έντονα όσα συμβαίνουν σε σπίτι και δουλειά, όπου έχετε την εντύπωση, ότι δεν εκτιμάται η προσπάθειά σας. Πάρτε το αλλιώς...

Δίδυμοι και Τοξότες καλό είναι να κλείσετε τις εκκρεμότητές σας σε οικονομικά και ερωτικά  μιας και δεν θα εξαφανιστούν δια...μαγείας και κάποια στιγμή θα τις βρείτε μπροστά σας. 

Τι φέρνει ο Δεκέμβριος

Έτσι ή αλλιώς, αν και οδεύουμε στον τελευταίο κι έναν από τους πιο γιορτινούς μήνες του έτους, τον Δεκέμβριο, θα παραμείνουμε εστιασμένοι στα επαγγελματικά κι όλα εκείνα που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε, καθώς στις 3/12 ο Δίας περνάει στον φιλόδοξο Αιγόκερο. Ευτυχώς ο Ερμής εγκαταλείπει τον Σκορπιό και εισέρχεται στον Τοξότη στις 9/12, η Πανσέληνος που ακολουθεί στις 12/12 γίνεται στον άξονα Τοξότη – Διδύμων και η Αφροδίτη περνάει στις 20/12 στον Υδροχόο, εντείνοντας την ανάγκη να επικοινωνήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, όπου η πνευματικότητα και η φιλοσοφική διάσταση των πραγμάτων θα είναι κυρίαρχα στοιχεία.

Το πιο σημαντικό αστρολογικό γεγονός του Δεκεμβρίου είναι η τελευταία για φέτος Ηλιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται στις 26/12 στον Αιγόκερο, που έρχεται να ρίξει αυλαία στο 2019 αλλά και σε προσωπικές υποθέσεις, που έκαναν τον κύκλο τους.

Κυρίως επηρεάζοντας κυρίως οι γεννημένοι τις αρχές και τα μέσα του 1ου δεκαημέρου του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερος, οι οποίοι θα κληθούν πραγματοποιήσουν νέα ξεκινήματα σε επαγγελματικά κι όχι μόνο.

Δεν έχετε παρά να αξιοποιήσετε τυχόν ευκαιρίες που θα σας δοθούν για να προχωρήσετε μπροστά, χαλιναγωγώντας εγωισμούς που μπορεί να εκδηλωθούν με έπαρση και αμετροέπεια από μέρους σας και να σας ζημιώσουν. Καλό μήνα!