Σε κλίμα οδύνης και με πολλά ερωτηματικά πραγματοποιήθηκε η κηδεία της άτυχης μητέρας και κόρης που βρέθηκαν νεκρές σε χαράδρα 120 μέτρων.

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης, στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας στην Κατερίνη για να αποχαιρετήσουν τη 17χρονη Μαρία – Ιωάννα και τη μητέρα της Σβέτα.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία ο πατέρας και σύζυγος και οι δύο αδερφές και κόρες της άτυχης Μαρίας – Ιωάννης και της μητέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη και η μητέρα της αγνοούνταν από τις 8 Νοεμβρίου και τα πτώματά τους βρέθηκαν εννέα μέρες μετά σε χαράδρα 120 μέτρων, όπου εντοπίστηκε και το αμάξι τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστή ο θάνατος και των δυο γυναικών ήταν ακαριαίος.

Εικόνες από την κηδεία:

Πηγή εικόνων: olympiobima.gr

Αυτοκτονία ή δυστύχημα;

Μπορεί το μυστήριο της εξαφάνισης των δύο γυναικών να έληξε άδοξα, ωστόσο η υπόθεση απέχει ακόμα από το να κλείσει.

Αυτό γιατί οι Αρχές εξετάζουν από τι προήλθε ο θάνατος, με το σενάριο της αυτοκτονίας να είναι -προς το παρόν- το επικρατέστερο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι η γυναίκα είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια και μάλιστα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον άντρα της.

Στο σενάριο της αυτοκτονίας συνηγορεί και η μαρτυρία της γιαγιάς της 17χρονης, πριν από λίγες μέρες στο Star.

H γυναίκα είχε αποκαλύψει ότι η 45χρονη αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ψυχολογικά προβλήματα και χρειαζόταν βοήθεια. Όπως είπε, η 45χρονη είπε στον σύζυγό της ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει – είπε μάλιστα ότι και στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα.

Πεπεισμένος ότι ήταν δυστύχημα ο πατέρας

Μιλώντας στον Alpha, ωστόσο, ο πατέρας της 17χρονης και σύζυγος της 45χρονης φάνηκε πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία.

Όπως είπε, η σύζυγός του λάτρευε την κόρη τους και δεν θα της έκανε ποτέ κακό.

Μάλιστα, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα σκεφτόταν την αυτοκτονία, καθώς πριν φύγει από το σπίτι έκανε ό,τι ακριβώς έκανε κάθε πρωί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνος και ενδέχεται η σύζυγός του, ταραγμένη μετά από τον καβγά που είχαν, να μην ήταν συγκεντρωμένη στην οδήγηση, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από τον δρόμο.

Συγγενείς και φίλοι δείχνουν να συμφωνούν ότι πρόκειται για δυστύχημα.

Κάποιοι αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο της οικογένειας είχε μηχανική βλάβη, ενώ επικαλούνται και την ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή της Κατερίνης όπου κινείτο το αμάξι.

Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος

Από την άλλη, ένα στοιχείο που συγκεντρώνει πολλά ερωτήματα είναι πως στον δρόμο δεν εντοπίστηκαν ροδιές από τυχόν απότομο φρενάρισμα ή ενδείξεις σύγκρουσης με άλλο όχημα.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anikolouli.gr, αναφέρουν πως αν είχε συμβεί ατύχημα, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει μερικά μέτρα πιο πάνω και όχι στο σημείο από το οποίο εξετράπη το όχημα και κατέληξε στον γκρεμό. Παράλληλα, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

«Είναι δύσκολο να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από τη χαράδρα για να δώσει απαντήσεις. Πρέπει να είχε αναπτύξει ταχύτητα, αλλά ίχνη φρεναρίσματος ή σπασμένα γυαλιά από μια ενδεχόμενη σύγκρουση, δεν υπάρχουν. Μιλάμε για μια οικογενειακή τραγωδία. Μιλάμε για μία έφηβη με ειδικές ανάγκες και μια μητέρα να σηκώνει 17 χρόνια τον δικό της σταυρό» είπε η Αγγελική Νικολούλη μιλώντας σε εκπομπή του Alpha.

«Οι συγγενείς λένε ότι φρόντιζε και προστάτευε το παιδί της, αλλά ήταν και σε μια συνεχή ένταση και για κάποιους, ενδεχομένως ο καβγάς με τον γείτονα, που προηγήθηκε, να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε το παιδί στο αυτοκίνητο του συζύγου γιατί το δικό της ήταν χαλασμένο. Της είχε ζητήσει μια βόλτα η Μαρία, όπως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο καυγάδισε έντονα με έναν γείτονα και έφυγε» συμπλήρωσε.