«Νομίζω ότι κάποιος την έχει “ψωνίσει”. Όχι σε μας τέτοια κόλπα. Είναι αρμόδιος και θα έρθει εδώ να απαντήσει την επόμενη φορά. Θέλω να ενημερώσετε τον κύριο Πρόεδρo».

Άστραψε και βρόντηξε κατά του Γιώργο Ζαββού, του υφυπουργό Οικονομικών, ο Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή για ένα θέμα που έρχεται από το… μέλλον και αφορά το κατά πόσο τελικά η κυβέρνηση θα καταφέρει να βάλει ένα stop στις απαράδεκτες χρεώσεις που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες στις συναλλαγές.

Το Κίνημα Αλλαγής, που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξη του θέματος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να διαπιστώσει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. ¨Όμως, ο κ. Ζαββός δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση, δηλώνοντας αναρμόδιος!

Ωστόσο η δικαιολογία δεν φαίνεται να ευσταθεί. Ο κ.Κεγκέρογλου που μάλλον ανέμενε αυτή τη ντρίπλα της κυβέρνησης, ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα. Πήρε το λόγο και κατέθεσε τρία τεκμήρια. Το πρώτο, από την επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Ζαββός είναι αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το δεύτερο ήταν το ΦΕΚ για τις αρμοδιότητες του κ. Ζαββού, που είναι η άσκηση αρμοδιοτήτων και στη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής, που έχει και τις κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες και το τρίτο, ένα  έγγραφο που δείχνει ότι η Διεύθυνση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής έχει να κάνει με την πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας και της ιδιωτικής ασφάλισης.

Συμπέρασμα;  Όλη η αρμοδιότητα του υφυπουργού που δήλωνε αναρμόδιος με το θέμα, σχετίζεται με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα!

Άρα; Όπως δείχνει η στάση της κυβέρνησης η πολιτική των υψηλών χρεώσεων που επιβάλλουν οι τράπεζες, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για την κυβέρνηση.