Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα, με υπέροχη σάλτσα, που θα απολαύσουν άπαντες στο καθημερινό κι όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

100 γραµμάρια γραβιέρα

4 φέτες ζαμπόν

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

4 κ. σ.  ξίδι βαλσάμικο με μέλι

1 πρέζα ρίγανη

αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό

2 κ.σ. γιαούρτι

Για τη σάλτσα

4 κ. σ. ελαιόλαδο

3 κ. σ.  ξίδι βαλσάμικο με μέλι

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια ή εμπορίου

2-3 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και ζαμπόν, ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει  και να πλατύνει τα φιλέτα για να τα γεμίσουμε ή το κάνουμε μόνοι μας με ένα μαχαίρι χαράζοντάς τα οριζόντια και κρατώντας ενωμένα τα δυο κομμάτια και χτυπώντας τα με βαρύ αντικείμενο. Αφού ανοίξουμε όλα τα φιλέτα τα αλείφουμε και από τις δυο πλευρές με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Γεμίζουμε κάθε φιλέτο με μια φέτα ζαμπόν και ένα κομμάτι γραβιέρα. Τυλίγουμε σφιχτά τα ρολάκια κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε ολόγυρα τα ρολάκια για 6 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι βαλσάμικο με μέλι και αφήνουμε για 1′ στη φωτιά. Όπως είναι τα ρολάκια μέσα στο τηγάνι, βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15΄ στους 200 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε για 5′ να ανακτήσουν τα υγρά του ψησίματος και κόβουμε τα ρολά σε χοντρές διαγώνιες φέτες. Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο πιάτο. Στήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. Και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό. Συνοδεύουμε με λίγο γιαούρτι. Και φυσικά σαλάτα της αρεσκίας μας.

Για να φτιάξουμε την σάλτσα ντομάτας βάζουμε το λάδι στη φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο για 1′ και σβήνουμε με το ξίδι βαλσάμικο. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10΄. Πολτοποιούμε τη σάλτσα να γίνει λεία με πυκνή σύσταση. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό κι αποσύρουμε από την φωτιά.