Σημαντικές  καταγγελίες, που έχει ήδη διατυπώσει, για την πολύκροτη υπόθεση Novartis  αναμένεται να επαναλάβει o καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο από τους αντεισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου, σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση Novartis έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων», όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξη του συμπληρώνοντας πως ένιωσε φόβο για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Ειδικότερα , όπως υποστηρίζει του ασκούνταν πιέσεις προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα για  τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα ενώ αναφερόμενος στη δίωξη του την χαρακτήρισε «καθαρά πολιτική».