Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη Σάμο, όταν ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που βρίσκεται στο Βαθύ.

Όπως έγινε γνωστό από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου την Τρίτη, έγιναν 12 συλλήψεις αλλοδαπών, ηλικίας από 15 έως 34 ετών.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όπως αναφέρει το star κοντά στον δημοτικό κήπο, όταν ομάδες μεταναστών συγκρούστηκαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο, με φόντο τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν στο ΚΥΤ του νησιού μεταξύ Αφγανών και Σύρων μεταναστών, μίλησε ο Νίκος Στεφανής, μέλος του Δ.Σ Επιμελητηρίου Σάμου σε τηλεφωνική του επικοινωνία στο One Channel.

Συγκεκριμένα , μιλώντας στην εκπομπή One Line, ο κ. Στεφανής δήλωσε πως το κέντρο μεταναστών αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις παρυφές της πόλης και χωρίζεται μόνο από ένα δρόμο. ενώ αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο νησί, ο ίδιος υπογράμμισε πως πρόκειται για σκηνές, στις οποίες δεν είναι συνηθισμένη η τοπική κοινωνία της Σάμου.

«Οι συνθήκες διαβίωσης είναι οι χειρότερες που επικρατούν σε όλη την Ευρώπη όχι μόνο στο κέντρο αλλά και γύρω από αυτό εκεί όπου εκδηλώθηκε η φωτιά το βράδυ της Δευτέρας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

Mιλώντας για τις επιπτώσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το νησί, δήλωσε: «Όταν οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου είναι γύρω στις 7.500 χιλιάδες και οι πρόσφυγες φτάνουν τις 6.500, καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο, όσον αφορά στις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, καθώς η πρωτεύουσα του νησιού βάλλεται από παντού. Για αυτό το λόγο οι κάτοικοι του νησιού ζητούν και την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του συγκεκριμένου κέντρου υποδοχής».

Τέλος ο κ. Στεφανής μιλώντας για την αποστολή ενισχύσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Σάμο, υπογράμμισε πως θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις καταστολής στο νησί και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στο νησί αλλά και αποτροπή για όλους αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν σε παρόμοια έκτροπα.