Ο Προμηθέας ηττήθηκε 74-77 από τη Μονακό, παλεύοντας για μια μεγάλη ανατροπή στο τέλος. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά βρέθηκε στο -18 κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, μείωσε μέχρι και τους δύο πόντους (68-70), αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος.

Η απειρία των Πατρινών, σε συνδυασμό με την ευστοχία της Μονακό, δεν επέτρεψαν την «επική» ανατροπή, με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να γνωρίζει την πρώτη ήττα στο Eurocup. Η χαμένη μάχη των ριμπάουντ (19-35) και η αστοχία στις βολές (15/26) στοίχισαν στους γηπεδούχους, που μπορούν να πάνε μακριά, αν βελτιωθούν. Πρώτοι σκόρερ για τους Πατρινούς οι Έλις (17 π.) και Αγραβάνης (14 π.), ενώ την ελληνική ομάδα πλήγωσε ο Ένις (19π.) αλλά και ο Μπούκνερ (16π.).

Ο Προμηθέας ξεκίνησε «μουδιασμένα» το παιχνίδι, όντας άστοχος από την περιφερειακή γραμμή. Οι παίκτες των Πατρινών αν και ήταν εύστοχοι από την ρακέτα, δεν ήταν αποτελεσματικοί από τα 6,75, μετρώντας 1/11 τρίποντα. Η Μονακό προηγήθηκε 10-17, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπετο μπροστά στο σκορ με 14-22. Ο μόνος παίκτης που ξεχώρισε σε αυτό το διάστημα ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους.

Η ομάδα του Πριγκιπάτου βομβάρδιζε από τη γραμμή του τριπόντου με τους Ένις και Τιλί, με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται ακόμη και στις ελεύθερες βολές (1/7). 4:30 πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Μονακό προηγήθηκε με τη μέγιστη διαφορά (16-34), κυριαρχώντας στα ριμπάουντ, αλλά και σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Σε εκείνο το σημείο ο Λίποβι πήρε το «όπλο» του και πετυχαίνοντας δύσκολα τρίποντα (το ένα με την κόρνα της λήξης για την ανάπαυλα), έστειλε τους Πατρινούς στα αποδυτήρια με -10 (32-42).

Περισσότερα σε λίγο…