Ο Μαουρίσιο είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς χαφ του πρωταθλήματος και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην περσινή αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι να τραυματιστεί.

Στις 10 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Ατρόμητο υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και χειρουργήθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα, την 1η Απριλίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εξάμηνη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η αποθεραπεία του Βραζιλιάνου όμως πήγε εξαιρετικά, το κορμί του ανταποκρίθηκε σωστά και κάπως έτσι ήταν σε καλό επίπεδο ετοιμότητας αρκετά νωρίτερα. Η επιστροφή του αναμένονταν μετά το πρώτο μισό του Οκτωβρίου, όμως βάσει μετρήσεων και λαμβάνοντας υπόψιν τη γνώμη του ιατρικού τιμ, ο Φερέιρα έκανε την έκπληξη.

Τον χρησιμοποίησε για δυο έστω λεπτά σε ένα ματς που «έκαιγε», θέλοντας να του δώσει ψυχολογία. Στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, με το σκορ να βρίσκεται στο 2-2, στις 29 Σεπτέμβρη. Μάλιστα ήρθε και δεύτερη συμμετοχή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα όπου αγωνίστηκε 23 λεπτά ως αλλαγή.

Όλα δείχνουν πως ο Μαουρίσιο εκμεταλλευόμενος και τη διακοπή λόγω Εθνικών, θα επιστρέψει ακόμα πιο έτοιμος και δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα να ξεκινά βασικός, μαζί ίσως με την άλλη μεγάλη επιστροφή στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.