Πολιτική χαρακτήρισε τη δίωξή της η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής,  δηλώνοντας κατά την απολογία της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας  απλώς σύζυγος του αρχηγού.

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου», υποστήριξε η κατηγορούμενη απευθυνόμενη στους δικαστές.

Πρόεδρος: Είστε μέλος;

Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένεια μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.

Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;

Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;

Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;

Κατηγορούμενη: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.

Πρόεδρος : Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;

Κατηγορούμενη: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη.

«Τη δολοφονία την έμαθα την επόμενη ημέρα επειδή μας έψαχναν στα γραφεία. Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε» ανέφερε στο δικαστήριο σχετικά με τη δολοφονία Φύσσα.

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος, που βαρύνεται με το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, αρνούμενος ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη, ενώ δεν βρήκε «ακραίους» στο χώρο της Χρυσής Αυγής, αλλά σε αριστερές οργανώσεις. «Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου» είπε στο δικαστήριο.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εάν παραμένει πολιτικά στον ίδιο χώρο, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Παλιότερα είχα στηρίξει  το ΛΑΟΣ όπως και πολλοί άλλοι γιατί ήταν ένα πατριωτικό κόμμα. Ακόμα βρίσκομαι στον ίδιο πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας. Είναι το κόμμα που εκφράζει τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Όλα ήταν μια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να αναδείξουν στη σκευωρία αυτή».

Στην επισήμανση της έδρας ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αν και «καταδικαστέο» το γεγονός, «δεν δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό.».

Ερωτώμενος για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα είπε: «Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε οτι πολιτικά χρεωθήκαμε την δολοφονία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.