Την ευθύνη για την επίθεση κατά αστυνομικών στις 27 Σεπτεμβρίου στην οδό Καλλιδρομίου ανέλαβε ομάδα του αντιεξουαστικού χώρου.

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα υπογραμμίζει ότι «είκοσι σύντροφοι και συντρόφισσες σε δυο υποομάδες, καταφέραμε να προσεγγίσουμε τους μπάτσους συντονισμένα από δυο σημεία, αιφνιδιάζοντάς τους και κάνοντάς τους να τραπούν σε άτακτη φυγή και να εγκαταλείψουν το πόστο τους.

Αφού αποχώρησε όλη η ομάδα από το σημείο, η δράση ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί. Αποδείξαμε ότι όση στρατιωτική ισχύ κι αν προβάλει το κράτος με σκοπό την ισοπέδωση των δομών του αγώνα, ο κόσμος της αντίστασης θα βρίσκει πάντα τρόπους να επιφέρει αδιάκοπα πλήγματα στα όργανά του».

Η συγκεκριμένη επίθεση, αναφέρουν ότι εντάσσεται στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή και την καπιταλιστική επέλαση στη γειτονιά των Εξαρχείων και σ’ όλη την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου η συγκεκριμένη ομάδα είχε εξαπολύσει επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ.

 Εξαφανίστηκαν στα στενά

Οι δράστες επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στην οδό Καλλιδρομίου 74.

Πέταξαν βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Χωρίς τραυματισμούς

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και δεν προκλήθηκαν ζημιές από την επίθεση.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε επτά προσαγωγές από τη γύρω περιοχή.