H έκθεση «Interstellar art» εγκαινιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στις 9 Οκτωβρίου.
Μια έκθεση 35 καλλιτεχνών που παρέστησαν το διάστημα ο καθένας με τον τρόπο του.
Η ιστορικός τέχνης κ. Έμμυ Βαρουξάκη σημειώνει:
Φέτος στις 20 Ιουλίου συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από τη μέρα που τρεις Αμερικανοί αστροναύτες προσγειώθηκαν και περπάτησαν στη Σελήνη. Σήμερα στόχος είναι να ταξιδέψει ο άνθρωπος στο διάστημα και να επιστρέψει στη γη με ασφάλεια σε ένα πραγματικό διαπλανητικό ταξίδι. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση πριν την εγκατάσταση του ανθρώπου έξω από τη γη.
Η έκθεση στο Πλανητάριο ονομάζεται Interstellar art γιατί αντλεί την έμπνευση της από το φιλμ Ιnterstellar του Christopher Nolan που πραγματεύεται τα θέματα αυτά με θαυμαστό τρόπο και εικαστική πληρότητα.

Σας περιμένω στο χώρο του πλανητάριου όπου θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και ανάλογη ατμόσφαιρα.
Εκλεκτοί καλλιτέχνες ετοίμασαν εδώ κι ένα χρόνο τα έργα που είναι ζωγραφικά, γλυπτά ποικίλων τάσεων, παραστατικά και σουρεαλιστικά, αφηρημένα και μινιμαλιστικά, κατασκευές κι εγκαταστάσεις και όλα αυτά πλαισιωμένα από τη μουσική του Vangelis για την NASA.
Ιδιαίτερη και σημαντική είναι η συμμετοχή του παγκοσμίως διάσημου Καθηγητή της Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Παλλήκαρη.
Συμμετέχουν γνωστοί κοσμολόγοι καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Γέρος, Αστέριος Τόρης, Στέλιος Γαββαλάς. Επίσης παρουσιάζονται έργα του Γιάννη Λασηθιωτάκη, Δημήτρη Φόρτσα και Βαγγέλη Ρήνα.
Συμμετέχουν επίσης οι αξιόλογοι καλλιτέχνες:
Μαρία Αργυρακοπούλου, Μάγδα Αποστόλου, Μαρία Αποστόλου,
Τίτη Βασιλείου Χαλαστάνη, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Παλίντα Γεωργουλάκου, Μανταλένα Γκινοσάτη, Tάνια Δημητρακοπούλου, Τάνια Δρογώση, Χρήστος Ευσταθίου, Οδυσσέας Θεοδωράτος, Βασίλης Καβουρίδης, Εβίτα Κανέλλου Δουφεξή, Χάρης Κοντοσφύρης, Μίνα Κορδαλή, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Μαρικίτα Μανωλοπούλου, Νίκος Μάρος, Νίκη Μιχαηλίδου, Μαρία Μουριάδου, Άσπα Παπαλεξανδρή, Λιλίκα Παπανικολάου, Χρήστος Πετρίδης, Ειρήνη Πετροπούλου, Μιχαήλ Παρλάμας, Μανόλης Τσαγκαράκης, Αγγέλω Χατζησωτηρίου Riatsch
Η έκθεση συνοδεύεται με ειδική σύνθεση για τη NASA του Vangelis.
- Ανοίγει εκ νέου το «predatorgate» μετά τις δηλώσεις Ντίλιαν στο MEGA – Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης
- Τι ζήτησε ο Ολυμπιακός από το ChatGPT για τον Ελ Κααμπί και η απίθανη απάντηση της τεχνητής νοημοσύνης (pic)
- Σ. Φάμελλος: Οι δηλώσεις Ντίλιαν επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα την εμπλοκή της κυβέρνησης στο σκάνδαλο των υποκλοπών






