Oριστικοποιήθηκε, σήμερα, η συμφωνία ανάμεσα στην VW και την τούρκικη κυβέρνηση για την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου που θα παράγονται αρκετά δημοφιλή μοντέλα.

Ο όμιλος Volkswagen αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου, να έχει ανακοινώσει το τελικό πλάνο κατασκευής των μοντέλων της στην γειτονική χώρα. Μάλιστα, η Τουρκία είναι τελική επιλογή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ, πριν από λίγο καιρό είχε αποκλειστεί η δεύτερη επιλογή της , που ήταν η Βουλγαρία.

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020.  Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται πολύ κοντά στην Σμύρνη. Η συνολική κατασκευή του αναμένεται να αγγίζει το 1 δις. Ευρώ.  H δυναμικότητα της παραγωγής του είναι αρκετά σημαντική: Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το εργοστάσιο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως 300.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Ανάμεσα στα μοντέλα της που θα παράγονται θα είναι αρκετά δημοφιλή SUV της, το νέο VW Passat – που αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες και στην χώρα μας – το Skoda Superb – που θα κυκλοφορήσει και σε Plug – in υβριδκή έκδοση – κ.α.  Επίσης, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης εμπορικής πορεία των μοντέλων της Skoda κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά , στο νέο εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευάζονται και άλλα μοντέλα, όπως είναι το νέο μικρομεσαίο SUV  Karoq  ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μοντέλα της SEAT όπως είναι το Arona, το μικρομεσαίο SUV της ισπανικής φίρμας.

Τo νέο εργοστάσιο θα απασχολεί 4.000 υπαλλήλους. Μόλις οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, θα απαιτηθεί περίπου ένας χρόνος για να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 η κατασκευή του εργοστασίου, ενώ, τα μοντέλα που θα βγουν από την παραγωγή χρονικά τοποθετούνται το 2022.