Πεντάνοστιμο, οικονομικό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή σνίτσελ από κοτόπουλο,  που είτε ψηθεί στο τηγάνι είτε στον φούρνο, θα το λατρέψουν άπαντες, καθώς γίνεται τραγανό απέξω και ζουμερό από μέσα. Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες φούρνου με κρέμα και τυριά.

Υλικά

4 κομμάτια κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκαλο χτυπημένο για σνίτσελ (γύρω στα 600 γραμμάρια)

2 αβγά

50 γραμμάρια αλεύρι

50 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα, τριμμένα

200 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο ή φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι

Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά

5 πατάτες

250 γρ. γάλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 σκ. σκόρδο

1 δαφνόφυλλο

1 κλωναράκι θυμάρι

λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη

100 γραμ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το τυρί. Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές του φιλέτου μας και το περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αβγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα να στραγγίξει και στη συνέχεια το γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί με το τυρί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μέχρι τη μέση το φαγητό. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Βγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC, για τουλάχιστον  15′ κι αφού τα έχουμε τοποθετήσει σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Συνοδεύονται ιδανικά με πατάτες βραστές, κομμένες μικρά κομμάτια και περασμένες σε λίγο από το λάδι, που μας έμεινε, αλλά και με πατάτες τηγανιτές, ή ρύζι και πράσινη σαλάτα.

Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά

Επίσης, μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό μας με πατάτες φούρνου με κρέμα και τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος. Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.