Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του «λούνα παρκ του τρόμου» στον Αλμυρό, όπου βρήκε φρικτό θάνατο μία 14χρονη κοπέλα πριν από λίγες εβδομάδες, ισχυρίστηκε πως «δεν έχει γίνει καμία παρανομία».

«Η ιπποδύναμη του μηχανήματος είναι σαφώς μεγαλύτερη… μάλλον αδιάφορο»

Σε ερώτηση που ακολούθησε αναφορικά με τον αριθμό των ίππων και συγκεκριμένα γιατί κατατέθηκε έγγραφο για 15 ίππους, την στιγμή που το μηχάνημα ήταν πάνω από τον εν λόγω αριθμό – για την ακρίβεια 123 – απάντησε ότι: «Δεν είναι κρυφό ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος ξεπερνούσε κατά πολύ τους 15 ίππους… μάλλον είναι κι αδιάφορο».

«Είναι σαφές ότι είναι ένα μηχάνημα με μεγάλη ιπποδύναμη που μπορούσε να μεταφέρει περίπου 30 ανθρώπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των 15 ίππων» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Νομικά κενά στις άδειες των λούνα παρκ

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star υποστήριξε ότι «ενδεχομένως κάποιοι παρέσυραν την αξιότιμη και αξιοσέβαστη για να συντάξει και να υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο με αυτό το περιεχόμενο, αφού ύστερα από έρευνα του γραφείου τέτοια προϋπόθεση από τον νόμο δεν ορίζεται. Δεν είναι υποχρέωση του επιχειρηματία να επιχειρεί την έκδοση αδείας μεγαλύτερα των 15 ίππων».

Παράλληλα ο δικηγόρος ζήτησε να μη συνδεθεί ο θάνατος της 13χρονης με τις προϋποθέσεις που ζητούνται για την έκδοση αδειών στα λούνα παρκ ενώ από την κουβέντα προέκυψε ότι υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά στις σχετικές άδειες των λούνα παρκ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 14χρονη είχε επισκεφθεί το λούνα παρκ μαζί με την οικογένειά της και είχε ανέβει σε ένα από τα παιχνίδια του λούνα παρκ στο πλαίσιο παζαριού που διεξάγεται στην περιοχή, όταν εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος φέροντας βαριά τραύματα.

Στο σημείο έσπευσε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, πυροσβεστικό και αστυνομικό όχημα όπου μετέφεραν τη 14χρονη στο Κέντρο Υγείας. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως η 14χρονη υπέκυψε στα τραύματά της.

Η γυναίκα, η οποία αναδείχτηκε ανάδοχος της εγκατάστασης με πλειοδοτικό διαγωνισμό, συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και κατηγορείται για έκθεση σε κίνδυνο ανηλίκου, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του σε βαθμό κακουργήματος.