Την έκδοση νέου ομολόγου έως τα τέλη της φετινής χρονιάς εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.

Στόχος είναι η χώρα να επωφεληθεί από τις ιστορικά χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Εάν όντως γίνει η έκδοση του ομολόγου θα είναι η τέταρτη από τον Αύγουστο του 2018, οπότε η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τις προηγούμενες εκδόσεις η Ελλάδα έχει καλύψει τον στόχο των 7 δισ. που είχε ανακοινώσει ο ΟΔΔΗΧ για τη φετινή χρονιά.

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν επιδοθεί σε ένα εντυπωσιακό ράλι φέτος, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί κοντά στο 1,3% χάρη και σε ένα διεθνές περιβάλλον που ευνοεί τη μαζική στροφή των επενδυτών στο κρατικό χρέος.

Σήμερα, Πέμπτη, η απόδοση του δεκαετούς είναι στο 1,34%, όταν στις αρχές του 2019 ήταν στο 4,3%- σε μία εξέλιξη που μάλλον δεν περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές.

Αυτή τη στιγμή με βάση το ομόλογο- αναφοράς (10ετές) η χώρα δανείζεται από τις αγορές με κόστος πολύ κοντά (ή και χαμηλότερα) σε εκείνο των δανείων, που έχει λάβει από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των δανείων του EFSF είναι στο 1,2% και εκείνων του διαδόχου σχήματος, ESM, είναι κοντά στο 1,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από