Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου με αφορμή την κατάρρευση της Thomas Cook.

Διευκρινίσεις ζητά η Νοτοπούλου

Η κ. Νοτοπούλου ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ.Θεοχάρη, σχετικά με τις ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού τουρισμού μετά το «κανόνι» της βρετανικής εταιρείας. Ανέφερε επίσης ότι αμέσως μετά την  επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού στις 25 Ιουλίου, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον CEO του Oμίλου Thomas Cook, Peter Fankhauser.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον κ. Θεοχάρη αν γνώριζε στις 25 Ιουλίου λεπτομερώς« για την τραγική  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ταξιδιωτικός όμιλος» και «σε  ποιες ενέργειες προχώρησε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού».

Θεοχάρης: Η κ. Νοτοπούλου αποζητά δημοσιότητα

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Χάρη Θεοχάρη. «Η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας» σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού.

«Τη στιγμή που αναγνωρίζεται απ’ όλους πως η Κυβέρνηση, το υπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις, η κα. Κατερίνα Νοτοπούλου επιλέγει να αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας. Το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό» αντέτεινε ο κ. Θεοχάρης.

«Αν η κ. Νοτοπούλου ήταν υπ. Τουρισμού ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «δυστυχώς για εκείνη και για το κόμμα από το οποίο προέρχεται, η κυβέρνηση έχει αλλάξει και η χώρα έχει μπει σε ομαλότητα, κάτι που έχει φανεί ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση στον τουριστικό κλάδο από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook».