Κατά την διάρκεια εφόδου σε φούρνο του Πύργου, ελεγκτές εντόπισαν μία γυναίκα που ενώ κρατούσε ένα κουλούρι, δεν έφερε την απόδειξή του και αφού προέβησαν σε περαιτέρω έρευνες, επέβαλαν τελικά πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Οι ελεγκτές θεώρησαν ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν είχε κόψει τις αποδείξεις που αναλογούσαν στον τζίρο της επιχείρησης και έτσι του επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι 80 λεπτών.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε πως η γυναίκα, που κρατούσε το κουλούρι, ήταν η μητέρα του και πως της χάρισε το κουλούρι και για αυτό δεν υπήρχε και η απόδειξη. Οι ελεγκτές έπειτα ζήτησαν από τον καταστηματάρχη την μνήμη της ταμειακής μηχανής, που αφενός έδειχνε ότι εκείνη την ημέρα είχαν εκδοθεί πολλές αποδείξεις αφετέρου όμως, η συνολική τους αξία έφθανε τα 70 ευρώ.

Κρίνοντας ότι ο τζίρος για τον οποίο εκδόθηκαν οι αποδείξεις είναι λίγος, δηλαδή ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν «κόβει» όλες τις αποδείξεις σε κάθε συναλλαγή, του επέβαλαν πρόστιμο για την μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι.

Τι δήλωσε η μητέρα του φούρναρη

Η μητέρα του φούρναρη παρακάλεσε του ελεγκτές να μην επιβάλλουν πρόστιμο αλλά οι ίδιοι ήταν ανένδοτοι, σύμφωνα με το patratimes.

Πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό έχει ζητήσει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να κριθεί αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε στην περίπτωση της ηλικιωμένης στην Θεσσαλονίκη, που πουλούσε τερλίκια στην λαϊκή δίχως να κάνει έναρξη επαγγέλματος.