Τη δική του εκδοχή για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το Σεπτέμβριο του  2013 παρουσίασε στο δεύτερο σκέλος της απολογίας του ο φερόμενος ως «πυρηνάρχης» της Τοπικής Πργάνωσης του Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

«Ήμουν εκεί αλλά δεν πείραξα κανέναν»

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως αρχικά δεν παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στο περιστατικό γιατί φοβήθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι  ήταν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που εκείνο το βράδυ  κατά τους ισχυρισμούς του πήγε για να κάνει αφισοκόλληση στην περιοχή . «Ήμουν εκεί αλλά δεν πείραξα κανέναν» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως κανένα από τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν έχει πει ότι δέχτηκε επίθεση από τον ίδιο.

Δεν είμαι ο Πυρηνάρχης – Το ΠΑΜΕ έκανε επίθεση

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος για ακόμη μια φορά αρνήθηκε το ρόλο του πυρηνάρχη Περάματος, ισχυρίστηκε πως δέχτηκαν επίθεση από άτομα του ΠΑΜΕ τα οποία κατέβηκαν από 4-5 αυτοκίνητα «κρατώντας κοντάρια που βάζουν σε γκασμά και πάνω είχαν κόκκινες σημαίες ενώ κάποιοι φορούσαν κράνη. Άρχισαν να βρίζουν και έρχονταν προς το μέρος μας. Επίθεση έκαναν…» είπε και συμπλήρωσε «είναι επαγγελματίες σε αυτό…».

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς ισχυρίστηκε πως  δεν είχαν πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδιο αλλά να κάνουν μια «πολιτική δράση». «Η συμπλοκή», είπε απολογούμενος, «ξεκίνησε όταν συγκατηγορούμενός του δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος». Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση. «Έφυγα γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να φύγω», ανέφερε.

Απόσπασμα της απολογίας Πανταζή

Κατηγορούμενος : Έγινε ένας πανικός …Ξύλα , κοντάρια . Οι μισοί δικοί μας έτρεξαν και οι άλλοι έφαγαν ξύλο. Εγώ έφυγα κατευθείαν . Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και έφυγα

Πρόεδρος : έμειναν οι γυναίκες και εσείς φύγατε;

Κατηγορουμενος : Βεβαίως πίστεψαν ότι δεν θα τις χτυπούσαν…

Πρόεδρος : Πώς έγιναν οι τραυματισμοί των μελών του ΠΑΜΕ.

Κατηγορουμενος : Δεν το ξέρω…

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σχετικά με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ του φερόμενου ως Πυρηνάρχη της Νίκαιας και του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού, στις οποίες εκτιμάται ότι προαναγγέλλεται η επίθεση στο ΠΑΜΕ και γίνεται αναφορά στο μικρό όνομα του και στον οργανωτικό  του ρόλο.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που αναφέρουν», απάντησε  με κατηγορηματικό τρόπο ο κατηγορούμενος.