Ανοιχτή πρόσκληση σε Γάλλους επιχειρηματίες, προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε μέσω αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε το πώς θα ανακάμψει η χώρα μετά από 10 χρόνια κρίσης και αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Αθήνας με το Παρίσι, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στη Γαλλία και τη συνάντηση που θα έχει με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ιστορικές, βαθιές και σταθερές. Βγαίνουμε από μια δεκαετή οικονομική κρίση και είμαστε ευγνώμονες στη Γαλλία για την αλληλεγγύη της. Η σημερινή κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη, ώστε κάθε μία από τις αποφάσεις μας θα θέσει το πλαίσιο για το αύριο. Ως πρωθυπουργός, θέλω να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινούς στόχους, τόσο πολιτιστικούς όσο και πολιτικούς, ώστε το ευρωπαϊκό μας μέλλον να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να ανταποκρίνεται σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, και που θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε πολίτη. Μια Ευρώπη που θα εμπνέεται από το παρελθόν μας και που θα εγγυάται το μέλλον μας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη το Παρίσι

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 16:00 ώρα Ελλάδος, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν. Επόμενος σταθμός των ευρωπαϊκών επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη είναι το Βερολίνο, στις 29 Αυγούστου, για συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου πετά για Άμστερνταμ.

16.00: Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων. Κοινές Δηλώσεις στον Τύπο κ. Πρωθυπουργού με Πρόεδρο κ. Μακρόν.

16.00-16.45: Παράλληλο πρόγραμμα κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Ξενάγηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Συνάντηση με την κ. Μακρόν.

16.15: Διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών.

16.45: Κατ’ ιδίαν συνάντηση κ. πρωθυπουργού με πρόεδρο κ. Μακρόν.