Νέα επιχείρηση πραγματοποίησε η Αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Εξαρχείων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών προχωρώντας σε 4 συλλήψεις και 7 προσαγωγές.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τους 4 συλληφθέντες, ο πρώτος κατείχε με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους, 15 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 42 γραμ., ο δεύτερος, κατείχε 7 νάιλον συσκευασίες βάρους 48 γραμ., με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους ενώ οι άλλοι δύο κατείχαν από μία νάιλον συσκευασία έκαστος με μικροποσότητες κάνναβης.

Επιπλέον, οι τρεις από τους παραπάνω συλληφθέντες αλλοδαπούς στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Παράλληλα στο πεζοδρόμιο της πλατείας Εξαρχείων, βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, με 8 νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 394 γραμ.

Για τον εντοπισμό των δραστών διενεργείται προανάκριση.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 486 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Επίσης στο πλαίσιο της ειδικής δράσης προσήχθησαν από την πλατεία των Εξαρχείων 7 άτομα (ένας ημεδαπός και 6 αλλοδαποί) για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρεται η ειδική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και τη δημιουργία εστιών συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων ατόμων, σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.