Το Μουσείο του Λονδίνου ανακοίνωσε μια νέα έκθεση με θέμα το μουσικό συγκρότημα The Clash.

Τίτλος της έκθεσης: «The Clash: London Calling», και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 προσωπικά αντικείμενα από το αρχείο του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που δεν έχουν εκτεθεί στο παρελθόν και γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την κυκλοφορία του άλμπουμ-ορόσημο για το συγκρότημα που ήταν το London Calling.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μπάσο Fender του Πολ Σιμόνον, το οποίο έσπασε το 1979 για τις ανάγκες του εξώφυλλου του άλμπουμ, που ήταν το τρίτο της μπάντας.

Η έκθεση θα παρουσιάσει επίσης αντικείμενα όπως το σημειωματάριο και τη γραφομηχανή του Τζο Στράμερ, τις χειρόγραφες σημειώσεις του Μικ Τζόουνς και τις μπαγκέτες του ντραμίστα Τόπερ Χίντον. Θα συμπεριληφθούν επίσης στίχοι, κοστούμια, φωτογραφίες και ταινίες.

Με την ευκαιρία της έκθεσης η Sony θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο 120 σελίδων που θα περιλαμβάνει χειρόγραφους στίχους, σημειώσεις, φωτογραφίες και ανέκδοτο υλικό από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από ένα CD με τα τραγούδια του London Calling.

«Το London Calling είναι το καθοριστικό άλμπουμ των Clash, ένα κάλεσμα συσπείρωσης για τους Λονδρέζους και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Beatrice Behlen, επιμελήτρια στο Μουσείο του Λονδίνου.

«Οι στίχοι του άλμπουμ αντικατόπτριζαν τις ανησυχίες της εποχής, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να είναι επίκαιρες και σήμερα, καθώς απομακρύνθηκαν από το παραδοσιακό punk υιοθετώντας και επεξεργάζοντας πολύ ευρύτερες μουσικές επιρροές».

Η έκθεση θα ανοίξει στις 15 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την άνοιξη του 2020. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ