Τη χθεσινή τοποθέτηση στη Βουλή του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού στην επαγγελματική ενασχόληση του νυν υπουργού Επικρατείας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Απογοητεύτηκα πολύ και ο λόγος της απογοήτευσής μου ήταν για το γεγονός ότι υπήρξε μία μομφή σε βάρος της εργασίας μου συνολικά. Μία κοσμοθεωρητική προσέγγιση η οποία είναι τελείως ξένη με τα δικά μου δεδομένα. Δηλαδή, ότι θα πρέπει να στοχοποιείται εκείνος ο οποίος κάνει την δουλειά του με ακεραιότητα και ευθύνη και θα πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να αποτρέπεται με μία λογική φυσικής απαξίωσης από το να κατέρχεται στα δημόσια πράγματα. Ήμουν σύμβουλος του προέδρου, ουδέποτα είχα έμμισθη  εντολή με τη ΝΔ», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος είπε: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να μην κάνει καμία απολύτως αναφορά στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται και να αναφερθεί μόνο στο ζήτημα της επιτροπής ανταγωνισμού αναφέροντας ότι είμαι ο συντάκτης, πράγμα που δεν είναι ακριβές.  Ο επισπεύδων σε αυτή τη διάταξη (επιτροπή ανταγωνισμού ) είναι ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι ο φυσικός συντάκτης. Είχα την υποστήριξη της επιτροπής ανταγωνισμού με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όπως το επέβαλε το επάγγελμά μου».

Απαντώντας στην κριτική για την επιτροπή Ανταγωνισμού ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι «όλα είναι δεδομένα συνεκτιμώμενα, θα κριθούν, θα συζητηθούν στη Βουλή και στο πλαίσιο αυτό η Βουλή θα αποφασίσει αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί».

«Η Βουλή θα αποφασίσει αν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας και με την απόφασή της θα ενσωματώσει στην πραγματικότητα. Κατά την άποψή μου δεν υφίσταται απολύτως κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας διότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης για να καταλήξει:

«Στο δίκαιο της ΕΕ προβλέπονται πάρα πολύ συγκεκριμένα κριτήρια αμεροληψίας. Δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση των μελών με την κρατική εξουσία. Στο επίπεδο του Συντάγματος, οι εγγυήσεις ανεξαρτησίας έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αποσυνδέεται η εκλογή των μελών και η επιλογή γίνεται απευθείας από τη Βουλή όπου και λογοδοτούν. Στο επίπεδο των κοινών ανεξαρτήτων αρχών, τέτοιου τύπου εγγυήσεις δεν υφίστανται σε αυτό το επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, η υποχρέωση της ελληνικής δημοκρατίας είναι να διασφαλίσει κανόνες αμερόληπτης λειτουργίας των αρχών οι οποίες εμπίπτουν στο δίκαιο της Ε.Ε και αυτό καθίσταται πράξη».