Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο σύμβουλος σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Γιώργος Μπεκατώρος, όπου και ανέλυσε την εικόνα των κόμματών και την επικοινωνιακή προσέγγιση της σύγχρονης πολιτικής σκηνής στη χώρα.

Συζητώντας με την Αθηναϊδα Νέγκα, ο κ. Μπεκατώρος καλούμενος να σχολιάσει το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αποτελεσματικός στο καινούριο της ρόλο, αυτόν της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα απέδειξαν περίτρανα ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τον τρόπο διακυβέρνησης του, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα κι αν κανείς δεν πίστευε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέρρεε εκλογικά, το κόμμα έχει να αντιμετωπίσει μια σημαντική φθορά στους κόλπους του, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα κόμμα το οποίο βρέθηκε στην εξουσία για μόλις 4,5 χρόνια.

Μιλώντας τώρα για την επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπεκατώρος μεταξύ άλλων σημείωσε πως ο ενδυματολογικός κώδικας που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία είναι αυτός που ακολουθείται παγκοσμίως, ενώ το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να παραδώσει στους υπουργούς του μπλε φακέλους με τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει αναλαμβάνοντας τα νέα τους καθήκοντα, ακολουθεί το αγγλοσαξωνικό πρότυπο. Απαντώντας τώρα στο κατά πόσο το διαφορετικό επικοινωνιακό μοντέλο που χρησιμοποιεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αρκεί για να αλλάξει την ψυχολογία του ελληνικού λαού, ο κ. Μπεκατώρος, υποστήριξε πως η διαχείριση των συμβόλων μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου χωρίς να σημαίνει ότι μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω.

«Δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης ότι η κυβέρνηση είναι πιο σοβαρή κι ότι ο κάθε υπουργός έχει συγκεκριμένους και σαφείς στόχους, που έχουν τεθεί από τον αρχηγό του κόμματος και επικεντρώθηκαν γύρω από τις αποτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης». «Γενικότερα στην ιστορία της Ελλάδας είχαμε προσωποκεντρικά πολιτικά σχήματα, αρχηγικά κόμματα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ουσία έφτιαξε δύο φορές δικό του κόμμα την ΕΡΕ και τη ΝΔ, ενώ και το ΠΑΣΟΚ ήταν επίσης ένα αρχηγικό κόμμα» δήλωσε ο κ. Μπεκατώρος, απαντώντας σχετικά με τη δύναμη των πολιτικών προσώπων να λειτουργήσουν ως σύμβολα στην πολιτική συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

«Το ΚΙΝΑΛ έχει χάσει την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και παλεύει να βρει μια νέα, το οποίο έχει να κάνει και με την απουσία μιας ηγετικής παρουσίας αλλά και με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2010 κατάφερε και άλωσε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πολιτικής περιοχής», σημείωσε μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ. Τέλος ο κ. Μπεκατώρος μίλησε για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εισάγει στο κυβερνητικό σχηματισμό τεχνοκράτες, εξηγώντας τον κομβικό ρόλο που μπορεί αυτοί να έχουν από τις θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκαν, εξηγώντας ότι φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση επιθυμεί να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση της χώρας.

Πηγή: onetv.gr