Την αγανάκτησή του για την απόφαση του δικαστηρίου να «σπάσει» τα ισόβια στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel ο δικηγόρος της οικογένεια Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο στην απόφαση αυτή έπαιξε ρόλο ο νέος Ποινικός Κώδικας, αφού η απόφαση εκδόθηκε στις 29 Ιουλίου, αντί για τις 19 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «τότε εμφανίστηκε ένα κόλλημα του συνηγόρου του Κορκονέα και ζητήθηκε αναβολή. Αυτό έγινε αποδεκτό και δόθηκε διακοπή της δίκης για 40 ημέρες έτσι ώστε να υπαχθεί η ποινική διαχείριση Κορκονέα βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα».

«Προκαλεί αυτή η μεθόδευση» υπογράμμισε και συνέχισε «ήταν προσχηματική προκειμένου να υπαχθεί η ποινική διαχείριση του βάσει των νέων κωδίκων». «Ήταν επίσης άκρως αντιφατική. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κορκονέας διέπραξε δολοφονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Αυτόν τον δολοφόνο, όπως τον χαρακτηρίζει το δικαστήριο τον μεταχειρίζεται με μια επίσης προκλητική μεταχείριση» τόνισε. «Από τη μια το δικαστήρια χαρακτηρίζει τον Κορκονέα δολοφόνο εν ψυχρώ και από την άλλη σπεύδει να τον βγάλει όσο το συντομότερο από τη φυλακή» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr