Σειρά πρωτοβουλιών με στόχο να απαντήσει στους προβληματισμούς που υπάρχουν για την εκλογική επίδοση του Κιναλ αλλά και το ρόλο του στο μετεκλογικο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί αναλαμβάνει η Φωφη Γεννηματά.

Η Φωφη Γεννηματά, μιλωντας στη συνεδριαση του Πολιτικου Συμβουλιου,τόνισε ότι από κοινού, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν και αυτό φάνηκε από την προεκλογική περίοδο να λεηλατήσουν το Κίνημα Αλλαγής και να στήσουν ένα νέο δικομματισμό

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ναι μεν το Κίνημα Αλλαγής άντεξε αλλά δεν πέτυχε το στόχο του για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ενοποίηση του κεντροαριστερού χώρου με κυρία τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε τόνισε αναγνωρίζοντας πάντως ότι και η ίδια αναγνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Κάνοντας ένα απολογισμό της πορείας από το 2015 ανέφερε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν έβδομο κομμα και τώρα είναι τρίτο χωρίς στο χώρο αυτό να υπάρχουν πλέον αλλά κόμματα όπως το Ποτάμι. Τόνισε επίσης ότι ο νέος δικομματισμός που υπάρχει δεν έχει σχέση με αυτόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφού τώρα υπάρχει ένα μεσαίο κομμα της τάξης του 8% το Κίνημα Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματα ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπη από πρόσωπα κύρους με επικεφαλής τον Π. Ιωακειμίδη για να εξετάσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι συνεχίζει την τακτική των μεταγραφών με αντάλλαγμα θέσεις και φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έκανε λόγο για Δούρειους Ίππους που ενώ είχαν πάρει τις αποφάσεις τους έμειναν στο χώρο για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Αν υπάρχουν στο χώρο μας στελέχη που έλκονται από την προσφορά στελεχών να φύγουν τώρα»  ανέφερε.

Άφησε αιχμές και κατά των στελεχών, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης που ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας διαδικασία τύπου Επινέ (το συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος), αλλά και εναντίον στελεχών που ενώ ήταν κρυπτόμενοι την προεκλογική περίοδο άρχισαν τώρα να εμφανίζονται με κίνητρο τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Για την στάση του κόμματος ξεκαθάρισε ότι θα επιμείνει στην αυτόνομη πορεία και τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φωφη Γεννηματά εξήγγειλε

-Το φθινόπωρο πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη

-Συνδιάσκεψη και συνέδριο νεολαίας

-Μητρώο στελεχών και ακαδημία στελεχών την οποία αναλαμβάνει ο Θανάσης Τσούρας

-Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση

-Αναδιοργάνωση οργανώσεων

-Συκροτηση προσωρινών νομαρχιακών επιτροπών και εκλογή νέων

-Συγκρότηση των τομέων του κόμματος Θα προηγηθεί κάλεσμα για όσα στελέχη επιθυμούν να συμμετέχουν.

Τον συντονισμό των τομέων πολιτικής αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος