Τον οδικό χάρτη του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα νέου τύπου αρχίζουν να συζητούν, έστω και με χαμηλή ένταση, στην παρούσα φάση στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το «κλειδί» των εξελίξεων έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός, πλέον, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάση τόσο το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου όσο και της ανθρωπογεωγραφίας της ΚΟ, καθίστανται πιο εύκολα τα επόμενα βήματά του, αν και είναι δεδομένο ότι στον πολιτικό τοκετό του νέου κόμματος θα υπάρξουν ωδίνες, όπως γίνεται σε όλους τους τοκετούς.

Μάλιστα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης προανήγγειλε χθες τη διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου εντός του 2019 και σημείωσε (Στο Κόκκινο) πως είναι αναγκαίες οι προσαρμογές που πρέπει να κάνει το κόμμα, προσδιορίζοντας όμως αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση μια πρώτη συζήτηση, το συνέδριο του κόμματος τοποθετείται για τα τέλη του προσεχούς Νοεμβρίου, το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου, καθώς πρέπει να προηγηθεί μια σειρά συζητήσεων, ενεργειών κ.ά. Κυρίως όμως πρέπει να προηγηθεί η μεγάλη συζήτηση για το πολιτικό στίγμα, την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του μετασχηματισμού.

-Ποια είναι τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

-Γιατί πρέπει να γίνει νέο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά;

-Πώς ξεκίνησε την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Συνέδριο για κόμμα νέου τύπου