Νεκρός βρέθηκε από τις αρχές ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης σε τέμενος στη Βρέστη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Λίγο μετά την επίθεση, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναζητείται ένα γκρι αμάξι μάρκας Renault.

Σύμφωνα με την Le Parisien, το αυτοκίνητο βρέθηκε τελικά στην κοντινή πόλη Guipavas. Μερικά μέτρα πιο μακριά, βρέθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι ένας άνδρας, ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι ο δράστης της επίθεσης.

Το όνομα του φερόμενου ως δράστη είναι Karl F, 22 χρονών και άγνωστος μέχρι πρότινος στις αρχές. Είχε στείλει επιστολή στις αρχές προειδοποιώντας για την επίθεση που σχεδίαζε.

Η επίθεση

Ο εισαγγελέας της Βρέστης Ζαν-Φιλίπ Ρεκάπ είπε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από το τέμενος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι. Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι προς το παρόν σαφές αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα, αν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αν υποκινήθηκε για κάποιον άλλον λόγο.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, «ένας άνδρας που φορούσε κασκέτο ζήτησε να τραβήξει φωτογραφίες και μετά άρχισε να πυροβολεί».

«Οι δύο τραυματίες είχαν τις αισθήσεις τους όταν έφτασαν οι αρχές. Είχαν χτυπηθεί από σφαίρες στην κοιλιά και τα πόδια» είπε αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικά γαλλικά μέσα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Ouest-France, ανέφεραν στον ιστότοπό τους ότι μεταξύ των δύο τραυματιών είναι και ο ιμάμης του τεμένους, Ρασίντ Ελ Ζαΐ.

Άνδρας που μένει στην περιοχή, όπου βρίσκεται το τέμενος, δήλωσε: «Είναι μία περιοχή λίγο κακόφημη, αλλά πότε δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το τέμενος. Οι πιστοί πάντα συμπεριφέρονταν ήρεμα και κόσμια».