Τρεις έχουν γίνει πλέον οι σταθμοί ελέγχου και σέρβις ποδηλάτου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Μπράβο στους υπεύθυνους! Ο κόσμος που έρχεται με το ποδήλατό του στο πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» είναι πολύς, όπως πολλά είναι και τα ποδήλατα που προσφέρονται εκεί προς ενοικίαση. Συνεπώς είναι πολύ ευχάριστη εξέλιξη, το γεγονός πως αυτή η χρήσιμη υποδομή, ο σταθμός ελέγχου ποδηλάτου υπάρχει πλέον εις…τριπλούν.

Οι σταθμοί ελέγχου και σέρβις ποδηλάτων διαθέτουν τον βασικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα εργαλεία ελέγχου και επισκευής ποδηλάτων, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς εύκολα και δωρεάν.

Δύο από τους σταθμούς αυτούς βρίσκονται δίπλα στο Κέντρο Επισκεπτών και ο τρίτος απέναντι από την Αγορά.

Ένας από τους σταθμούς επισκευής ποδηλάτων, στο πάρκο «Νιάρχος»

Α, και κάτι ακόμη το Κέντρο σε συνεργασία με την BP – ναι μπορεί να ακούγεται περίεργο - διοργανώνει ποδηλατικά εργαστήρια στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία ελέγχου για να γνωρίσουν οι πολίτες τους τρόπους χρήσης των σταθμών επισκευής ποδηλάτων και να πραγματοποιήσουν εκεί δωρεάν έλεγχο 6 σημείων (ελαστικά, τροχοί, φρένα, ταχύτητες, μετάδοση, περιφερειακά).

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα δούμε τέτοιους υπαίθριους σταθμούς επισκευής και συντήρησης ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία των ελληνικών μεγαλουπόλεων. Οι ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κάνει αυτό το βήμα εδώ και αρκετά χρόνια.

Προς το παρόν, ένας τέτοιος σταθμός συντήρησης ποδηλάτων έχει εγκατασταθεί στην πλατεία Δημαρχείου της Κατερίνης με πρωτοβουλία του πολύ δραστήριου συλλόγου Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας.