Παρελθόν εδώ και μερικές ώρες αποτελεί ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης για τη ΔΕΠΑ, σε συνέχεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ), οι οποίοι αποφάσισαν να άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του για μια σειρά λόγους που σχετίζονται με τα χρονοδιαγράμματα του μετασχηματισμού και της ιδιωτικοποίησης αυτής της εμβληματικής δημόσιας επιχείρησης.

Η απομάκρυνση Τζώρτζη τερματίζει ένα σίριαλ πρωτοφανές στα χρονικά της εταιρείας, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο να αρνείται εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες να υποβάλει την παραίτησή του, όπως του είχε ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παραμένοντας στο γραφείο του και ζητώντας – όπως λένε χαρακτηριστικά ανώτατα στελέχη της ΔΕΠΑ – πότε αποζημίωση για να εγκαταλείψει η θέση του και πότε εξηγήσεις από τους μετόχους και το εποπτεύον υπουργείο.

Αύριο, ή το αργότερο εντός της εβδομάδας, αναμένεται η συγκρότηση του νέου ΔΣ προκειμένου να επέλθει η ομαλότητα και η κανονικότητα στην εταιρεία. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, τα καθήκοντα του κ. Τζώρτζη αναμένεται να εκχωρηθούν στον νυν πρόεδρο της εταιρείας κ. Αρη Δότση.