Για ορισμένους οι διακοπές συνδέονται, με δράση, γνωριμίες κι εναλλαγές εντυπώσεων, ενώ για άλλους ταυτίζονται με έναν ελάχιστο αριθμό μετακινήσεων, από την ξαπλώστρα στη θάλασσα και από εκεί στην ταβέρνα. Κι αυτές τις προτιμήσεις επηρεάζουν καθοριστικά τα ζώδια του καθενός.

Ο Κριός δεν αντέχει τις οργανωμένες και προγραμματισμένες διακοπές, αλλά ούτε και τις ερημιές, αν και επιζητά την εναλλαγή παραστάσεων και το κάτι διαφορετικό, που θα κάνει να ξεχωρίζει η μια ημέρα από την άλλη, ενώ αρέσκεται στα extreme sports, από αλεξίπτωτο θαλάσσης μέχρι, μπάντζι τζάμπινγκ, τζετ-σκι κ.ο.κ.

Ο Ταύρος δεν ξεκινά για κάπου χωρίς να έχει κλείσει δωμάτιο, και δεν ξέρει τι θα βρει, αν θα έχει την άνεσή του, αν θα έχει πολύ φασαρία κ.ο.κ. ενώ συνήθως προτιμά να πάει κάπου όπου μπορεί να κάνει το μπάνιο του, τη βόλτα του, το φαγητό του, τη βραδινή του διασκέδαση, χωρίς να χρειάζονται πολλές μετακινήσεις.

Ο επικοινωνιακός Δίδυμος μισεί να μένει καθηλωμένος στο ίδιο μέρος, αρέσκεται να κανονίζει πράγματα την τελευταία στιγμή, και θέλει να γνωρίζει κόσμο, έστω κι αν δεν είναι μόνος. Εννοείται πως θέλει να έχει καλό σήμα στο κινητό και στο ασύρματο Ίντερνετ.

Ο Καρκίνος προτιμά να αράζει στις διακοπές, σε ένα όμορφο και ρομαντικό μέρος, που να του προσφέρει ησυχία και ανέσεις, με παρέα, κατά προτίμηση άτομα με τα οποία να υπάρχει συναισθηματικός δεσμός. Μόνος του δεν θα πήγαινε ούτε στον Παράδεισο.

Ο Λέοντας δεν τρελαίνεται για ερημικές παραλίες κι απόμερα χωριουδάκια, προτιμά ένα μέρος που να προσφέρει ανέσεις υψηλού επιπέδου, στο οποίο κυκλοφορεί… καλός κόσμος, για να κάνει τη φιγούρα και τις γνωριμίες του. Να υπάρχουν επίσης ωραία στέκια για το φαγητό και τη διασκέδασή του και καλόγουστα μαγαζιά για ψώνια!

Ο Παρθένος δεν αντέχει τις απρογραμμάτιστες καταστάσεις, επιζητά ένα περιποιημένο κατάλυμα, καθαρό, με τακτικό σέρβις, ώστε και να απολαμβάνει καθαρό αέρα και να τρώει τα υγιεινά του. Δεν έχει αντίρρηση να συμμετάσχει και σε τρύγο, αλλά σίγουρα θέλει ο τόπος που θα πάει να έχει καλόγουστα στέκια.

Ο Ζυγός επιδιώκει τις οργανωμένες διακοπές, με το ταίρι του, σε έναν όμορφο τόπο, με ωραίες θάλασσες και θέα αλλά και με πολιτιστική παράδοση, ωραία στέκια, χώρους τέχνης και καλό φαγητό.

Ο Σκορπιός αγαπά τις ωραίες θάλασσες και το ωραίο φαγητό σε μέρη που τον ιντριγκάρουν και τον προκαλούν να τα εξερευνήσει, παρόλο που κάποιες φορές προτιμά απλά να αράζει και να συνομιλεί με την ξαπλώστρα του. Όλα εξαρτώνται από τη συντροφιά του.

Ο Τοξότης προτιμά ένα μέρος που  του προσφέρει τη δυνατότητα για  εξορμήσεις και περιπλανήσεις όπου να μπορεί να δει κάτι καινούργιο π.χ. έθιμα, πανηγύρια κι αξιοθέατα, και να συμμετάσχει σε διάφορα  σπορ, ώστε καμιά μέρα του να μη μοιάζει με την άλλη. Εκτός κι αν είναι πολύ κουρασμένος και θέλει να ριλαξάρει.

Ο Αιγόκερως προτιμά  να βρίσκεται σε ένα μέρος με ανέσεις και ένα σχετικό επίπεδο πολυτέλειας, όπου όλα να προχωρούν βάσει προγράμματος. Να πηγαίνει σε μέρη όπου έχει ξανακάνει διακοπές, με γνωστή παρέα. Αφού κάτι του άρεσε, γιατί να αναζητήσει το διαφορετικό;

Ο Υδροχόος τα θέλει όλα και τόπους που να προσφέρουν καινούργια ερεθίσματα, αλλά που ταυτόχρονα να δίνουν τη δυνατότητα απομόνωσης και ηρεμίας, παρόλο που του αρέσουν οι ανατροπές.

Ο Ιχθύς δεν διστάζει να πηγαίνει για διακοπές ακολουθώντας τις εμπνεύσεις της τελευταίας στιγμής, αρκεί να βρίσκεται κοντά σε θάλασσα, λίμνη ή ποτάμι. Επιζητά την συντροφιά, αλλά θέλει και να τον αφήνουν και στην ησυχία του. Αν βαρεθεί, απλώς να τα μαζεύει και να πηγαίνει κάπου αλλού.

Ανεξάρτητα από το εάν προτιμάτε οργανωμένες διακοπές ή μη, ανέσεις και πολυτέλειες ή απλά να περιποιημένο κατάλυμα σε έναν όμορφο τόπο με ωραίες θάλασσες, κομβικό ρόλο στο πόσο ξεχωριστά και μαγευτικά μπορεί να περάσετε, παίζει η συντροφιά σας, οπότε φροντίστε για την πιο σωστή επιλογή.

Τι φέρνουν Ερμής κι Άρης στον Καρκίνο

Όσο κι αν δυσκολευτήκατε να επανέλθετε στην εργασιακή ρουτίνα σας ύστερα από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δεν έχετε παρά να το προσπαθήσετε, δεδομένου ότι σήμερα Τρίτη 18/6, η Σελήνη από τον Αιγόκερω αυξάνει τις απαιτήσεις στα επαγγελματικά, προσθέτοντας ευθύνες και υποχρεώσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όμως η πιο σημαντική αστρολογική συνθήκη της ημέρας είναι η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη στον Καρκίνο που ενισχύει αυθορμητισμό και παρορμητικότητα, αλλά και τη διάθεση μας να επιλύσουμε θέματα που συνδέονται με την οικογένειά μας κι άλλα καθημερινότητας, αλλά και τεχνικής φύσης, που εκκρεμούν. Η ευστροφία και τα αντανακλαστικά θα μας βοηθήσουν όπως και η έκφραση όσων έχουμε να πούμε χωρίς περιστροφές. Απλά εφόσον μπείτε σε διαδικασία συζητήσεων προσπαθήστε να εκτονώσετε τυχόν νευρικότητα, κι ακούστε τους άλλους σε μια προσπάθεια να βρείτε τη χρυσή τομή και να αποφύγετε αντιπαραθέσεις. Αν είστε άμεσοι, ειλικρινείς, κι εκφράσετε τα συναισθήματά σας θα αποζημιωθείτε.

Βοηθητικά λειτουργεί το εξάγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα, μια σπάνια και δυνατή όψη, που συμβαίνει κάθε 15 χρόνια, με θετικά αποτελέσματα για μεγάλο διάστημα.

Περισσότερο επηρεάζονται οι Καρκίνοι, που θα πείτε αλήθειες, κάτι που ορισμένοι μόνο θα εκτιμήσουν. Σημασία όμως έχει ότι εσείς θα αισθάνεστε καλά.

Κριοί, Ζυγοί κι Αιγόκεροι διαχειριστείτε τα νεύρα σας, που μόνο προβλήματα μπορεί να σας φέρουν εφόσον δεν τα συγκρατήσετε και προχωρήσετε σε αντιπαραθέσεις σε δουλειά, σπίτι ή με τον σύντροφό σας.

Δίδυμοι και Τοξότες το μυαλό σας σας βοηθά να βρείτε λύσεις σε οικονομικά και προσωπικά σας ζητήματα.