Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα μια 42χρονη και ένα 33χρονος κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια επιχείρησης εντοπίστηκε η 42χρονη με τον 33χρονο και στη συνέχεια τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και δύο κινητά τηλέφωνα. Όμως η έρευνα είχε και συνέχεια, καθώς τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου για ιατρικές εξετάσεις. Στη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψε ότι η 42χρονη είχε αποκρύψει σε σημείο του σώματος της μια συσκευασία ηρωίνης βάρους 78 γραμμαρίων που κατασχέθηκε ενώ και σε έρευνα στην κοινή τους οικία κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δύο τους λειτουργούσαν κατ΄ εντολή ενός 63χρονου, ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ