Ενστάσεις και σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει η Συνοδός πρυτάνεων ΑΕΙ για τον αυξημένο αριθμό των εισακτέων στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανακοίνωσαν οι πρυτάνεις μετά από τη τελευταία συνάντηση τους με «οικοδεσπότη» το Ιόνιο πανεπιστήμιο: «Η Σύνοδος θεωρεί ότι η πρακτική του αυθαίρετου και ατεκμηρίωτου καθορισμού του αριθμού των εισακτέων επισωρεύει τεράστιες δυσκολίες στα ιδρύματα, γι’ αυτό προτείνει ο αριθμός των εισακτέων να καθορίζεται σε συνεργασία με τα ΑΕΙ και να βασίζεται σε σαφή και τεκμηριωμένα κριτήρια».

Όπως τονίζει «η αύξηση του αριθμού των εισακτέων και η δημιουργία πολλών νέων ομοειδών τμημάτων θα δημιουργήσει λόγω του σημερινού συστήματος μετεγγραφών μεγάλα προβλήματα. Προτείνεται η αναθεώρηση του πλαισίου των μετεγγραφών με βάση τα νέα αυτά δεδομένα».

Η Σύνοδος όπως τονίζουν τα μέλη της «θα παρακολουθεί με συστηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο την εφαρμογή των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικά με νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση συγκροτώντας ειδική επιστημονική ομάδα εργασίας.

Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από τους εξής: Καθ. Κώστας Αγγελάκος (Αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου), Καθ. Γ. Καρακάσης (Αντιπρύτανης Παν. Κρήτης), Καθ. Ζωή Γαβριηλίδου (Αντιπρύτανης ΔΠΘ)»