Πέντε ημέρες πριν από την Πανσέληνο στον Τοξότη, στις 17/6, το πλούσιο πλανητικό σκηνικό της σημερινής Τετάρτης (12/6) μας δοκιμάζει, καθώς η Σελήνη από τον Ζυγό, που συγκρούεται με τον Άρη στον Καρκίνο και τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, φέρνει ένταση κι έντονα συναισθήματα φορτίζοντας την ατμόσφαιρα και δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις μας. Η νευρικότητα και η εριστικότητα εναλλάσσονται με την απολυτότητα, την κατήφεια και την ανάγκη ελέγχου που λειτουργούν εκρηκτικά στις  καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Ευτυχώς ο ισορροπιστής Ζυγός μαζί με τον Δία και τον Ήλιο  μας βοηθούν να επιδείξουμε ωριμότητα και να προσπαθήσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις που θα μας κοστίσουν. Παράλληλα καλό είναι να προσπαθήσουμε να εκτονώσουμε την περίσσεια ενέργεια ώστε να αποφύγουμε συγκρούσεις πού θα επηρεάσουν τις εξελίξεις.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι γεννημένοι στα μέσα του δευτέρου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων, δηλαδή Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι, οι οποίοι θα συναντήσουν δυσκολίες κι εμπόδια. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι αν προσπαθήσετε δε θα βρείτε τη σωστή λύση  στα προβλήματά σας, απλά, θα σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο.

Παρθένοι και Ιχθύες αν κάνετε σωστή διαχείριση και κρατηθείτε στα όρια του μέτρου σε οικονομικά κι όχι μόνο δεν έχετε λόγο να άγχεστε, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Πώς εκτονώνουν τα νεύρα τους τα ζώδια

Όμως πως εκτονώσουν το άγχος και τα νεύρα τους οι ζωδιακοί τύποι, δεδομένου ότι και σ’ αυτό ρόλο παίζουν οι πλανήτες;

Ο Κριός για να απομακρύνει την πίεση που του προκαλεί το άγχος πρέπει να ξεσπάσει κάπου. Ιδανική διαφυγή από το στρες είναι ένας σάκος του μποξ ή το κοντινότερο γυμναστήριο. Εκεί θα διοχετεύσει όλη του την ενεργητικότητα λειτουργώντας πάντα ανάποδα για να έρθει στα ίσια.

Ο Ταύρος για να διώξει το στρες της καθημερινότητας, το ρίχνει στο φαγητό φυσικά, ενδίδοντας σε ένα τραπέζι με γαστρονομικές προτάσεις υψηλού επιπέδου, αλλά και σε γυμναστική, που περιλαμβάνει ασκήσεις, οι οποίες προσφέρουν και χαλάρωση, όπως το pilates (στη φωτογραφία).

Ο Δίδυμος εκτονώνει το άγχος με νεύρα, βάζοντας τις φωνές, ενώ πιο σπάνια προσπαθεί να χαλαρώσει και να ηρεμήσει διαβάζοντας το αγαπημένο του βιβλίο ή κάποιο άλλο που δίνει ιδέες και λύσεις στα εκάστοτε προβλήματά του.

Ο Καρκίνος όταν αγχώνεται πλημμυρίζει από αρνητικές σκέψεις και γκρινιάζει διαρκώς. Για να αποβάλλει την αρνητική του ενέργεια καταφεύγει σε μια μεγάλη βόλτα στη θάλασσα παρέα με τους αγαπημένους του  ή αράζει στον καναπέ τακτοποιώντας τις συλλογές και τις αναμνήσεις τους, πεπεισμένος πως το παρελθόν υπήρξε  καλύτερο.

Ο Λέων εκτονώνει την περίσσεια ενέργεια ασχολούμενος με το αγαπημένο του χόμπι ή βγαίνοντας για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, διότι αυτός δεν είναι ένας τυχαίος που υποκύπτει σε δυσκολίες.

Ο Παρθένος χρησιμοποιεί την εγρήγορση για να καταπολεμήσει το στρες. Θα τον δείτε να βγάζει βόλτα τον σκύλο του ή να ξανακαθαρίζει με μανία το σπίτι του κ.ο.κ.

Ο Ζυγός όταν αγχώνεται και για να ξεμπλοκάρει χρειάζεται να βγει έξω, να πάει για φαγητό, να συναντήσει φίλους του και να τα πούνε διασκεδάζοντας.

Ο Σκορπιός αγχώνεται αλλά το κρύβει πολύ καλά. Δε θέλει να αντιληφθεί κανείς την πίεση και το στρες που νιώθει. Για να εξαφανίσει κάθε ίχνος άγχους ενδείκνυται το σεξ μετά από μια βόλτα σε... sex shop.

Ο Τοξότης δεν αγχώνεται ιδιαίτερα. Αν ωστόσο πιεστεί, τότε μαζεύει τα πράγματά του σε μια τσάντα και ξεκινά ένα μικρό roadtrip, ώστε μέσα από την απόσταση να έρθει να έρθει κοντά με το νέο αντικείμενο του ενδιαφέροντός του.

Ο εμμονικός με τα επαγγελματικά Αιγόκερως ξεφεύγει με μια βόλτα αλλά και καταστρώνοντας μια νέα στρατηγική για να αποκτήσει (τι άλλο;) χρήματα.

Ο Υδροχόος ξεπερνάει το άγχος του ακούγοντας ή και παίζοντας μουσική, και παράλληλα ασχολούμενος με τα άγχη των άλλων.

Ο Ιχθύς ξεχνιέται με πολλά παγωμένα ποτήρια κρασί κι ατέλειωτες βόλτες μέχρι να συνειδητοποιήσει πως πρέπει να ξαναποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα.