Την οργή του δημιουργού της βραβευμένης ταινίας με την γαϊδουρίτσα «Μαρίζα» Κωνσταντίνου Κρυστάλλη προκάλεσε η χρήση της από την ΕΡΤ για προπαγανδιστικούς λόγους.

Ο δημιουργός τόνισε ότι ουδέποτε έδωσε άδεια στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου και στην ΕΡΤ να πολιτικοποιήσουν τον χαρακτήρα της γαϊδουρίτσας «Μαρίζα».

«ΑΙΣΧΟΣ! ? Δεν έδωσα την άδεια για την χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για την Μαρίζα!» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο Κωνσταντίνος Κρυστάλλης, δημιουργός της γαϊδουρίτσας που πρωταγωνιστεί στην ταινία μικρού μήκους «Μαρίζα» και η οποία έχει κερδίσει βραβεία.

Ο Κωνσταντίνος Κρυστάλλης ασχολείται με το 3D Animation και η περίφημη «Μαρίζα» δημιουργήθηκε το 2008 στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος του University of Technology στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το δημιούργημα του, αρκετά απολαυστικό, έχει προβληθεί σε μια σειρά από φεστιβάλ. Στην ελληνική της έκδοση στο youtube, η Μαρίζα έχει πάνω από 6 εκατομμύρια views, ενώ στην αγγλική της πάνω από 19,8 εκατομμύρια.

Στην πραγματικότητα αυτό που έκανε η ΕΡΤ ήταν ένα ολιγόλεπτο βίντεο προπαγάνδας με συρραφή στιγμιότυπων με πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με πλάνα από την ταινία του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη.

Πρόκειται για ένα μοντάζ από πρόσωπα, δηλώσεις και γεγονότα, τα οποία πολλές φορές ουδεμία σχέση έχουν το ένα με το άλλο, όπως για παράδειγμα ο χειροκροτούμενος δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Φυσικά, πρόκειται για δηλώσεις και στιγμιότυπα επιλεγμένα και απομονωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε οι πρωταγωνιστές τους να εκτεθούν στα μάτια των τηλεθεατών.

Παράλληλα, υπό τους ήχους του ρεφρέν «Γι’ αυτό κι εμείς ξεφτίλα μας, σκασίλα μας, σκορδοκαϊλα μας», η Ελλάδα προ ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σαν μία χώρα όπου οι άνθρωποι πεινούσαν και τρέφονταν μόνο σε συσσίτια και διανομές δωρεάν τροφίμων, ενώ η Χρυσή Αυγή έκανε κουμάντο σε όλες τις γειτονιές.

Δείχνει μια χώρα όπου οι πολίτες αυτοκτονούν σε σύγκριση με τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το συγκεκριμένο άθλιο βίντεο στοχοποιεί και εφημερίδες ή άλλα μέσα που έχουν αντίθετη άποψη και ασκούν σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την Ακριβοπούλου βεβαίως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα μιας και έχει μάθει την άθλια προπαγάνδα με τα λεφτά του ελληνικού λαού, στην υπηρεσία των κ. Παππά και Κρέτσου που κάνουν κουμάντο στην ΕΡΤ.

Το βίντεο καταλήγει με τον ιδιοκτήτη του γαϊδάρου να τον απελευθερώνει και τους δύο τους να χορεύουν μαζί χαρούμενοι. «Μία υπόμνηση, μία ελεγεία σε αυτό που ζήσαμε, ένα κλείσιμο του ματιού σε αυτό που λέμε ατομική ευθύνη του καθένα» ήταν το θρασύ σχόλιο της Κατερίνας Ακριβοπούλου μετά την προβολή του πρωτοφανούς αυτού βίντεο προπαγάνδας.