Απάντηση για την dolce vita στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε ο «Βηματοδότης» επιχείρησε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα,  η γενική γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών – η οποία μαζί με άλλα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθεί στο Ορλάντο των ΗΠΑ ως επικεφαλής ελληνικής αποστολής  – αποφάσισε να παρατείνει την παραμονής της για… προσωπικούς λόγους.

Η Έλενα Παπαδοπούλου, κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σκάκη Παπαδόπουλου και στενή συνεργάτιδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου,  μαζί με πολυπληθή αποστολή θα μεταβεί στο Ορλάντο στις 14 Ιουνίου, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στις ειδικές συναντήσεις για την αξιολόγηση της χώρας μας από τον διεθνή οργανισμό που ελέγχει την εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος (Financial Action Task Force).

Το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να απαντήσει εξέδωσε ανακοίνωσε ενημερώνοντας ότι το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες λόγω της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) για το πλαίσιο της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Η προετοιμασία της πολύ αυστηρής αυτής αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Έλενα Παπαδοπούλου, γίνεται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Αρχή ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.ά.)».

Η ελληνική αποστολή έχει καταφέρει ως τώρα, προσθέτει,  να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της χώρας στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι κατόπιν της προηγούμενης αξιολόγησης το 2007, η Ελλάδα είχε μπει σε γκρίζα λίστα.

Τέλος προσθέτει ότι η Γενική Γραμματέας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της αποστολής, στις 24 Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από