Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να κατέρρευσε για μία ακόμη φορά το ηθικό πλεονέκτημα της «πρώτης φοράς Αριστερά» με τις μετατάξεις και «τακτοποιήσεις» συγγενών και φίλων κυβερνητικών στελεχών στο παρά πέντε το εθνικών εκλογών, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών – η οποία θα μαζί με άλλα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθεί στο Ορλάντο των ΗΠΑ ως επικεφαλής ελληνικής αποστολής  – να παρατείνει την παραμονής της για… προσωπικούς λόγους.

Η Έλενα Παπαδοπούλου, κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σκάκη Παπαδόπουλου και στενή συνεργάτιδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου,  μαζί με  πολυπληθή αποστολή θα μεταβεί στο Ορλάντο στις 14 Ιουνίου, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στις ειδικές συναντήσεις για την αξιολόγηση της χώρας μας από τον διεθνή οργανισμό που ελέγχει την εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος (Financial Action Task Force).

Οι συναντήσεις της ελληνικής αποστολής με τη γραμματεία της FATF θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα συνεχιστούν με τη αξιολόγηση της χώρας έως τις 21 Ιουνίου.

Σε αυτές τις επαφές θα συμμετάσχει και η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του χρήματος Άννα Ζαϊρη, η οποία το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής όσο αφορά στις καθυστερήσεις της στον έλεγχο της υπόθεσης Λαυρεντιάδης – ΔΕΠ και στην υπόθεση Πετσίτη.

Ολιγοήμερη παραμονή…

Πάντως όσοι περίμεναν ότι όλα τα μέλη της αποστολής θα επέστρεφαν στην Ελλάδα μετά το πέρας των υποχρεώσεων τους, δηλαδή τις 21 Ιουνίου κάνουν λάθος. Τα περισσότερα μέλη της αποστολής αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους στις ΗΠΑ καθώς «κόλλησαν» κάποιες ημέρες άδειας.

Η κ. Ζαϊρη θα αναχωρήσει στις 24 Ιουνίου, ενώ κάποιοι άλλοι στις 27. Όσο για την  Έλενα Παπαδοπούλου, θα επιστρέψει την 1η Ιουλίου καθώς παρέτεινε την παραμονή της για προσωπικούς λόγους.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» όταν αναζήτησε τους «προσωπικούς λόγους» ΄έμαθε πως μετά την αξιολόγηση πιθανότητα θα… πετάξει ως την Κούβα για ολιγοήμερες διακοπές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από