Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου απολογείται ο 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον επιχειρηματία Δημήτρη Γραικό.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και απαγόρευε την είσοδο τα αδέλφια του επιχειρηματία, τα οποία ζητούσαν να μπουν μέσα και να αντικρίσουν με τα μάτια τους τον άνθρωπο που εδώ και δυόμισι χρόνια υποκρινόταν ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη του επιχειρηματία.

Όταν οι συγγενείς του θύματος ενημερώθηκαν ότι ο 46χρονος είχε βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του, εισερχόμενος στο κτίριο από άλλη είσοδο, εξαγριώθηκαν.

Προσπάθησαν, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, μάλιστα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η αδελφή του Δημήτρη Γραικού δεν άντεξε την ένταση και λιποθύμησε, ενώ συγγενείς της έσπευσαν στο πλευρό της.

«Δολοφονήθηκε δύο φορές. Μια από τον δολοφόνο Δήμου και μια από το αρχείο» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο πανό που ανήρτησαν οι συγγενείς και οι φίλοι.

«Πιθανόν να το είχε σχεδιάσει. Όλο το χωριό του τον έβλεπε και φοβόταν. Είναι σατράπης. Δικτάκτωρ. Παλαιστής. Απειλούσε. Με 1.000 ευρώ έπαιρνε όλα τα χωράφια», είπε αναφερόμενος στον 46χρονο ο αδερφός του θύματος, Νίκος Γραικός.

Από την πλευρά του ο Πρόδρομος Καρκάρης, σύμφωνα με το voria.gr, συγγενής του Δ. Γραικού, ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, η οποία, όπως είπε, «πρέπει να είναι ανελέητη».

Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος έμπορος κρεάτων ομολόγησε την περασμένη εβδομάδα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την πράξη του, υποδεικνύοντας μάλιστα και το σημείο όπου έθαψε τη σορό του άτυχου κτηνοτρόφου.

Ο έμπορος κρεάτων φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του θύματος επήλθε «πάνω στον καβγά» και ότι είχαν οικονομικές διαφορές με τον επιχειρηματία.

Η σορός του Δημήτρη Γραικού καθώς και το όχημά του είχε βρεθεί θαμμένο σε χώρο πίσω από τη μονάδα του δράστη, στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την οικογένεια του επιχειρηματία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο του, «η οικογένεια του με πρωτοφανή τρόπο δολοφονηθέντος επιχειρηματία Δημητρίου Γραικού και συγκεκριμένα η σύζυγος του Δέσποινα Γραικού και τα 2 παιδιά του Αρχιμήδης και Ελένη, 27 και 24 ετών αντίστοιχα, έδωσαν στο γραφείο μας 2 εντολές: η πρώτη εντολή είναι να δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κας Τσομπίκου Μαρίας για όλα τα αδικήματα, τα οποία διεπράχθησαν εις βάρος του αειμνήστου συζύγου και πατρός από τον συλληφθέντα Δ.Δ., και η δεύτερη εντολή είναι να στραφούμε τόσο ενώπιον των ποινικών όσο και ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων εις βάρος του οιουδήποτε προσέβαλε την προσωπικότητα της κυρίας Γραικού και των παιδιών του θύματος, ενώπιον οιουδήποτε μέσου μαζικής ενημέρωσης και οποιασδήποτε αρχής».